POVRATAK KUĆI: LOLA Smiljanić novi TRENER PARTIZANA!

Autor:

Sport

23.05.2024

21:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Treći mandat za bivšeg kapitena.

POVRATAK KUĆI: LOLA Smiljanić novi TRENER PARTIZANA!

Foto: Starsport

Milan Lola Smiljanić je dete Partizana, a tamo gde je ostvario prve fudbalske korake, tamo će početi i trenersku karijeru - u Humskoj! Naime, bivši vezista crno-belih biće novi trener omladinaca crno-belih umesto Nenada Stojakovića, koji je otišao u slovenačku Goricu.

Smiljanić se kao igrač dvaput vraćao u Partizan, a karijeru je završio prošle sezone u dresu OFK Beograda. Pre toga je bio i u Mornaru iz Bara, a od inostranih angažmana ima i epizode u Izraelu, Australiji, Turskoj i Španiji.

Smiljanić je ne tako davno imao ponudu da bude pomoćnik sportskog direktora ili pomoćni trener u stručnom štabu, ali je on tada izabrao da nastavi još da igra u OFK Beogradu.

Smiljanić je ponikao u Partizanu i čak 13 godina igrao je za mlađe kategorije kluba, pre nego što je dve sezone odigrao u seniorskom timu. Usledili su Espanjol i Sporting Hihon, pozajmica u Partizan, još dve godine u Humskoj, pa Genčerbirligi, Makabi iz Netanje, Pert Glori, Hapoel Aškelon, još četiri godine u Partizanu i barski Mornar. Igračku karijeru završio je u OFK Beogradu, za koji je svojevremeno igrao i njegov otac Branko, kasniji uspešni trener u klubovima širom sveta.

Tokom tri mandata u crno-belom dresu Milan Smiljanić osvojio je tri titule i dva Kupa Srbije. Odigrao je čak 186 mečeva, uz tri gola i pet asistencija, a u prvom mandatu skrenuo je i pažnju selektora. Lola je odigrao šest mečeva za seniorsku reprezentaciju Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading