NEKADAŠNJI DEFANZIVAC STIŽE U BAJERN: Bavarci pronašli zamenu za Tuhela!

Autor:

Sport

23.05.2024

12:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Belgijanac preuzima kormilo posrnulog giganta.

NEKADAŠNJI DEFANZIVAC STIŽE U BAJERN: Bavarci pronašli zamenu za Tuhela!

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Bajerna

Prema informacijama nemačkog lista Bild, čelnici Bajerna postigli su usmeni dogovor sa belgijskim fudbalskim trenerom Vinsentom Kompanijem. Kompani, koji trenutno vodi Barnli, klub koji sezonu završava na 19. mestu u Premijer ligi, trebalo bi da preuzme vođstvo nad timom iz Minhena od naredne sezone.

Foto: www.profimedia.rs

 

Kompani je preuzeo Barnli 2022. godine i ima ugovor sa klubom do 30. juna 2028. Nemački mediji navode da je rukovodstvo Bajerna već započelo pregovore sa Barnlijem u vezi obeštećenja za Kompanija, a očekuje se da Bajern plati oko 10 miliona evra za usluge belgijskog trenera.

Odlazak Tomas Tuhela otvorio je mesto za novog trenera Bajerna, a Vensan Kompani se ističe kao glavni kandidat za tu poziciju. Njegova moguća promena klupskih boja i prelazak u Minhen izazvali su veliko interesovanje javnosti. Iako će Barnli naredne sezone igrati u engleskom Čempionšipu, rukovodstvo kluba je navodno obećalo da neće stajati na putu belgijskom treneru ukoliko dobije ponudu nekog velikog evropskog tima.

Podsetimo, Bajern je ove sezone završio na trećem mesto u Bundesligi nakon decenijske dominacije. Bavarci su na mesto trenera hteli Zinedina Zidana, ali ih je on odbio. Kao kandidati za klubu kluba iz Minehna pominjali su se još i Žoze Murinjo, Roberto De Zerbi, ali su se čelnici ovo tima ipak odlučili da šansu daju Belgijancu. Kompani je do sada vodio Anderleht i Barnli.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading