SADA SU NEKE STVARI JASNIJE: Evo kako Zvezdina pobeda u Kupu utiče na PLASMAN SRBA U EVROKUPOVE!

Autor:

Sport

21.05.2024

23:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan klub posebno profitirao.

SADA SU NEKE STVARI JASNIJE: Evo kako Zvezdina pobeda u Kupu utiče na PLASMAN SRBA U EVROKUPOVE!

Foto: Tanjug/AP

Žreb Lige Šampiona

Posle završenog finala Kupa Srbije u fudbalu nakon kojeg je slavila Crvena zvezda protiv Vojvodine - 2:1, jasno je kako će se srpski klubovi pozicionirati u evropskim takmičenjima. Crvena zvezda, šampion države, obezbedila je učešće u baražu za Ligu šampiona, dok će drugoplasirani Partizan krenuti od drugog kola kvalifikacije za isto takmičenje. TSC, kao trećeplasirani tim, ide u kvalifikacije za Ligu Evrope od plej-ofa kao Zvezda, dok će četvrtoplasirani Radnički 1923 iz Kragujevca i petoplasirani tim, koji će biti odlučen nakon poslednjeg kola, imati priliku da se bore za plasman u Ligu konferencija.

Crvena zvezda, novi/stari šampion Srbije, imaće obezbeđenu grupu u Ligi Evrope, a Partizan će morati da pređe barem jednu prepreku ukoliko želi u Ligu konferencija sigurno.

TSC, kao trećeplasirani tim u domaćem prvenstvu, ima priliku da se oproba u kvalifikacijama za Ligu Evrope. To je veliki uspeh za ovaj klub, koji će ponovo reprezentovati Srbiju na međunarodnoj sceni pošto će ići u Ligu konferencija.

Dve su još nepoznate pred poslednje kolo: ko će u Evropu kao četvrti, a ko kao peti.

Radnički iz Kragujevca će sigurno igrati na međunarodnoj sceni, samo je pitanje u koje će takmičenje ići. Jer, klub koji osvoji četvrtu poziciju igraće u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, a petoplasirani u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencije. I jedni i drugi će biti nepovlašćeni na žrebu, tako da će im biti jako teško da se domognu grupa.

Uoči poslednjeg kola Superlige, Vojvodina i Čukarički se nalaze u borbi za plasman u kvalifikacije za Ligu konferencija. Vojvodina ima mali bodovni višak u odnosu na Čukarički, ali ništa nije odlučeno. Tenzija je velika, a očekuje se uzbudljiva završnica koja će doneti konačnog putnika ka evropskim takmičenjima.

 

Standings provided by Sofascore


 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading