BOMBA U BUNDESLIGI, STIŽE JIRGEN KLOP: Namac već viđen u ovom klubu, evo šta se od njega očekuje

Autor:

Sport

21.05.2024

09:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iskusni trener tek što je napustio Liverpul.

BOMBA U BUNDESLIGI, STIŽE JIRGEN KLOP: Namac već viđen u ovom klubu, evo šta se od njega očekuje

Foto: Tanjug/AP

Menadžer Liverpula Jirgen Klop

Nakon završetka mandata u Liverpulu, očekuje se da će Jirgen Klop uskoro preuzeti novi posao. Iako je do sada bio poznat po trenerskoj ulozi, čini se da bi se njegova karijera mogla nastaviti u drugačijem kapacitetu.

Klopova karijera u Liverpulu obeležena je osvajanjem osam trofeja, uključujući prvu titulu u Premijer ligi 2020. godine, kao i osvajanjem Lige šampiona 2019. godine, ali nije osvojio Ligu Evrope u kojoj je izgubio finale od Sevilje 2016.

Osim uspeha sa Liverpulom, Klop je prethodno bio trener Borusije Dortmund, gde je takođe ostvario značajne uspehe. Sa "milionerima" je od 2008. do odlaska osvojio pet trofeja, među kojima i dva pehara Bundeslige.

Geri Lineker, bivši engleski reprezentativac i stručni komentator, izneo je informaciju da Klopov naredni posao neće biti trenerski. Umesto toga, postoji spekulacija da bi Klop mogao preuzeti ulogu predsednika Borusije Dortmund. Ova mogućnost izazvala je interesovanje javnosti i pokrenula diskusije o potencijalnom novom poglavlju u Klopovoj karijeri.

- Mislim da će Klop prvo da se odmori, verujem mu kada kaže da je iscrpljen. Možete da vidite koliko je trenerski posao zahtevan. U godinama koje slede klubovi će da stoje u redu nadajući se da mogu da ga angažuju“, rekao je Lineker i dodao „Čuo sam da bi Klop mogao da postane predsednik Borusije Dortmund. To bi bilo sjajno - rekao je Lineker.

 

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Fudbaleri Borusije Dortmund

Spekulacije o Klopovom potencijalnom angažmanu kao predsednika Borusije Dortmund izazvale su različite reakcije i interesovanje javnosti. Ova mogućnost otvara nove perspektive za Klopovu karijeru i donosi sa sobom pitanja o tome kako bi se njegov prelazak iz trenerske uloge u ulogu u rukovodstvu odrazio na njega i na sam klub.

Klopov odlazak iz Liverpula ostavlja veliku prazninu, s obzirom na njegov značajan doprinos klubu tokom svoje vladavine. Njegova energija, strast i vizija pomogli su Liverpulu da povrati svoj status kao jedan od vodećih timova u Evropi i da ostvari značajne rezultate na domaćoj i međunarodnoj sceni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading