VELIKA "ČISTKA" U PARTIZANU! EVO ko sve ODLAZI! Nađ je PRECRTAO tandem, a OVIM igračima ističu UGOVORI!

Autor:

Sport

20.05.2024

15:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crno-beli renoviraju tim za učešće u kvalifikacijama Lige šampiona.

VELIKA "ČISTKA" U PARTIZANU! EVO ko sve ODLAZI! Nađ je PRECRTAO tandem, a OVIM igračima ističu UGOVORI!

Foto: Starsport

Partizan je započeo proces renoviranja tima, a prvi korak je bio rastanak sa vezistom Denilom Kastiljom.

Naime, mladi Ekvadorac se vraća u Šahtjor nakon pozajmice u Humskoj, tokom koje je odigrao 15 utakmica, postigao dva gola i zabeležio jednu asistenciju. Iako je došao sa ciljem da zameni Kristijana Belića koji je pojačao AZ Alkmar, Kastiljo nije uspeo da se nametne, te je odlazak bio očekivan.

Osim njega, trener Albert Nađ ne vidi u planovima ni Natana De Medinu, belgijskog defanzivca koji je od dolaska prošlog leta odigrao samo dve utakmice.

Šef struke "parnog valjka" je istakao da Belgijanac nije uspeo da pokaže očekivanu agresivnost i odgovornost na treningu, ne uliva poverenje kao neki drugi fudbaleri u timu i začuđen je da se uopšte još uvek nalazi u igračkom kadru.

Foto: Starsport

De Medina se nije izborio za mesto u timu Partizana

- Možda je to bolje pitanje za neke ljude koji su bili pre mene. Iskreno vam kažem. On radi u ritmu koji je po meni vrlo blag. Vrlo blag. Iskreno, s obzirom na to da je igrao u Belgiji i Nemačkoj, očekivao sam više agresivnosti, više odgovornosti na treningu, ali on meni na treningu ne izgleda kao da je totalno fokusiran na stanje u kom se nalazi. Voleo bih da svi igraju, ali u ovom momentu veće mi poverenje ulivaju neki drugi igrači u odnosu na njega - rekao je svojevremeno Nađ.

Očigledno je da Partizan planira značajne promene u timu pred učešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Iako je ekipa ostvarila cilj odbrane drugog mesta u plej-ofu, trener Nađ je jasno istakao potrebu za promenama. Poseban fokus biće stavljen na odbranu, s obzirom na probleme koje je ekipa imala tokom cele sezone, a koji su se posebno odrazili na golmana Aleksandra Jovanovića.

Republika

Foto: FK Partizan

Kastiljo je već završio saradnju sa crno-belima

Pred crno-belima je poslednji meč sezone protiv Radničkog 1923, koji neće imati rezultatski značaj s obzirom na ostvarene ciljeve obe ekipe. Ovo će biti prilika da se oproste od takmičarske godine, u kojoj nisu uspeli da prekinu dominaciju Crvene zvezde, ali su ipak odbranili drugo mesto.

Nakon kratke pauze, ekipa Alberta Nađa će krenuti sa pripremama za narednu sezonu 19. juna u Sportskom centru "Teleoptik". Tada će saznati ime protivnika na startu kvalifikacija za Ligu šampiona, u kojima će učestvovati posle sedam godina. Pre nego što se to desi, Partizan će morati da napravi značajne promene u timu kako bi bio spreman za nove izazove.

Osim "prežaljenog" tandema, ugovori ističu i sledećima: golmanima Nemanji Stevanoviću i Milošu Kruniću, Andriji Pavloviću, Danilu Pantiću, Siniši Saničaninu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading