TRAGEDIJA: Član čuvene reprezentacije Nigerija iz 1998. godine doživeo tešku nesreću!

Autor:

Sport

10.05.2024

13:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika tuga.

TRAGEDIJA: Član čuvene reprezentacije Nigerija iz 1998. godine doživeo tešku nesreću!

Foto: www.profimedia.rs

Legendarni fudbaler Tijani Babangida doživeo je tešku nesreću u kojoj je izgubio život njegov rođeni brat, takođe bivši fudbaler Ibrahim Babangida. Nesreća se dogodila dok je Tijani vozio na putu Kaduna-Zarija, kada se sudario sa prikolicom u pokretu. Ovaj tragičan događaj zavio je u crno porodicu Babangida, ali i fudbalsku zajednicu Nigerije.

Ibrahim Babangida, osvajač U17 Mundijala sa Nigerijom 1993. godine, izgubio je život na licu mesta, dok je Tijani prebačen u bolnicu zajedno sa svojom suprugom. Tijani Babangida, član blistave generacije nigerijskih fudbalera, poznat je po osvajanju olimpijskog zlata 1996. godine i kao učensik Svetskog prvenstva 1998. godine gde je Nigerija ostavila impresivan učinak.

Foto: www.profimedia.rs

 

Emanuel Babajaro, generalni sekretar Asocijacije profesionalnih fudbalera Nigerije, pozvao je javnost da podrži Tijanija Babangidu i njegovu porodicu u ovim teškim trenucima. Takođe, predsednik Udruženja sportskih novinara Nigerije (SVAN), Šehu Abdulahi, potvrdio je ovaj tragičan incident i izrazio saučešće porodici Babangida.

- Drugovi! Budimo u molitvama za našeg predsednika Tijanija Babangidu, koji je upravo imao strašnu saobraćajnu nesreću na putu Kaduna-Zarija - rekao je Babajaro i dodao:

- Ibrahim Babangida, njegov mlađi brat, preminuo je na licu mesta od nesreće, dok su predsednik (Babangida) i njegova porodica prebačeni u bolnicu. Neka duša Ibrahima Babangide počiva u miru sa Bogom, amin - naveo je on.

 

 

Babajaro je otkrio da je Tijani trenutno na lečenju u bolnici Šika u Zariji.

- Trenutno je primljen u bolnicu Šika u Zariji, gde je na lečenju i na slavu Božiju je svestan - govorio je Babajaro.

Ovaj incident je potvrdio i Šehu Abdulahi, predsednik Udruženja sportskih novnara Nigerije.

- Tačno je, putovao je u Zariju kada je on Tijani koji je vozio, naleteo na prikolicu, prema rečima očevica, izgubivši brata i zadobivši različite stepene povreda - naveo je Adbulahi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading