ZBOG FUDBALA SE I ZAKONI MENJAJU: Država je donela odluku - očekuje se reakcija Vlade!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

08.05.2024

15:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dovoljno je reći: "Najvažnija sporedna stvar na svetu"

ZBOG FUDBALA SE I ZAKONI MENJAJU: Država je donela odluku - očekuje se reakcija Vlade!

Foto: Tanjug/AP

Pehar Evropskog prvenstva

Britanska vlada je saopštila da će pabovi u Britaniji moći da produže radno vreme do 1 sat ujutro ukoliko Engleska ili Škotska prođu u polufinale Evropskog prvenstva u fudbalu ovog leta u Nemačkoj. Ova odluka predstavlja izuzetnu promenu u radnom vremenu pabova, budući da većina njih sada zatvara svoja vrata do 23 sata. Ministar unutrašnjih poslova Džejms Kleverli istakao je da će ovaj potez omogućiti ljudima da se duže okupljaju kako bi podržali svoju nacionalnu ekipu.

Odluka se odnosi na Englesku i Vels, dok će Škotska i Severna Irska imati nezavisnost u donošenju svoje odluke o produženju radnog vremena. Ova promena dolazi nakon konsultacija s ugostiteljskom industrijom, koja se suočava s rastućim cenama energije i opštom krizom troškova života.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Sve se menja zbog fudbala

 

Predlog o produženju radnog vremena pabova naći će se danas pred parlamentom, a cilj je da se obezbedi dovoljno vremena za raspravu i usvajanje pre početka turnira. Vlada Velike Britanije već je ranije odobravala produženje radnog vremena pabova za posebne događaje poput kraljevskih venčanja, kraljičinog 90. rođendana 2016. godine, Svetskog prvenstva 2014. i finala EVRA 2021. godine.

Očekuje se da će ova odluka posebno obradovati ljubitelje fudbala i atmosfere koja prati velika takmičenja. Produženje radnog vremena pabova omogućiće navijačima da se okupe i podrže svoje timove u okviru Evropskog prvenstva, što će doprineti stvaranju nezaboravnih i emotivnih trenutaka za sve prisutne.

S obzirom na to da će Nemačka biti domaćin EVRA 2024, očekuje se da će ova promena u radnom vremenu pabova doprineti intenziviranju navijačke atmosfere i podrške timovima tokom polufinala i finala.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading