ZVEZDA BIRA - ZA ISTORIJU ILI ZA PARTIZAN: Izabranici Vladana Milojevića imaju ozbiljnu dilemu

Autor:

Sport

02.05.2024

08:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evo gde možete gledati šta će se desiti na Marakani i u Humskoj.

ZVEZDA BIRA - ZA ISTORIJU ILI ZA PARTIZAN: Izabranici Vladana Milojevića imaju ozbiljnu dilemu

Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde dočekaće večeras (19.00) na Marakani ekipu TSC iz Bačke Topole u trećem kolu plej-ofa Superlige Srbije, odnosno 33. meču u ovoj sezoni u domaćem prvenstvu. Crveno-beli već danas teoretski mogu da i matematički obezbede šampionsku titulu, 35. po redu, pod uslovom da slave a Partizan kiksne u Humskoj protiv Vojvodine.

Upravo taj pogled ka Partizanu stavlja Zvezdu pred neobičnu dilemu. Naime, izabranici Vladana Milojevića će izgledno biti šampioni, ali i te kako mogu da utiču na borbu za drugo mesto koje vodi u zajedno sa njima u kvalifikacije za Ligu šampiona. Naime, Zvezda ima 81, Partizan 70 bodova, a TSC 66, pa bi u slučaju eventualne pobede na Marakani i kiksa crno-belih protiv Vojvodine danas od 16.55, tim iz Bačke Topole još više prišao izabranicima Alberta Nađa.

S druge strane, Zvezda piše istoriju svetskog fudbala, pa bi igranje na štetu PArtizana moglo biti kobno. Naime, crveno-beli su u seriji od 129. mečeva bez poraza na svom terenu u domaćem prvenstvu, pa protiv TSC imaju prilike da dodatno poprave svoj rekord za Ginisa. Međutim, ako to urade praktično će pomoći Partizanu, ako crno-beli ne pokopaju sami sebe, i učvrstiti ga na drugoj poziciji.

Foto: Starsport

Borba za drugo mesto: Igrači Partizana i TSC

Podsetimo, crveno-beli su još 9. decembra prošle godine, u pobedi protiv lučanske Mladosti, došli do 122. meča u kome protivnik nije uspeo da odnese tri boda sa Marakane i tako oborili svetski rekord koji je do tog trenutka držao najslavniji evropski klub Real Madrid. Fascinantna serija kojoj se za sada ne vidi kraj, počela je još 30. aprila 2017. godine, kad je na stadionu "Rajko Mitić" pobeđena Vojvodina (2:0). Poslednja ekipa koja je sa najvećeg stadiona na ovim prostorima otišla sa čitavim plenom je Partizan. Komšije su 18. aprila iste godine, u 154. večitom derbiju, slavile sa 3:1.

Šta će se dešavati na Marakani možete ispratiti na portalu Republika.rs, kao i u direktnom televizijskom prenosu na Arena sport premijum 1 od 19 časova. Na istom programu, kao i na našem portalu, ispratite utakmicu Partizana i Vojvodine od 16.55.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading