SPEKTAKULARNIH 110 MINUTA VEČITOG DERBIJA! PARTIZAN DVA PUTA ISPUŠTAO PREDNOST, PA IZGUBIO PENALOM U NADOKNADI! Katai je ipak morao da bude heroj!

Autor:

Sport

20.04.2024

20:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Crvene zvezde slavili su nad Partizanom na Marakani u prvom kolu plej ofa Superlige Srbije posle neverovatnog preokreta sa 3:2.

SPEKTAKULARNIH 110 MINUTA VEČITOG DERBIJA! PARTIZAN DVA PUTA ISPUŠTAO PREDNOST, PA IZGUBIO PENALOM U NADOKNADI! Katai je ipak morao da bude heroj!

Foto: Starsport

Sve je "prštalo" na terenu već na samom početku 173. večitog derbija. Odmah po početku je Baždar ozbiljno zapretio Glazeru, a Bukari promašio stopostotnu priliku na drugoj strani. Ipak, ono što nije uspeo u drugom, jeste u 11. minutu Baždar. Sjajna akcija
Partizana krenula je od Severine koji je poslao loptu u prostor Stojkoviću, a desni bek crno-belih centrirao je preko svih igrača u petercu do špica crno-belih kome na drugoj stativi nije bilo teško da je sprovede u mrežu.

FK CRVENA ZVEZDA - FK PARTIZAN 3:2 (1:1)

'16 (P) Kanga, '90 Endiaje, '99 Katai; '11 Baždar, '56 Severina

 

 

 

Nije se dugo čekalo na odgovor domaćina - Kovačević se spetljao i izgubio loptu blizu svog gola, a do nje je pre Krunića dotrčao Ivanić koga je golman Partizana srušio, a Ilić je ne razmišljajući pokazao na belu tačku. Iako je Krunić bio na lopti, Gelor Kanga

je uspeo da donese izjednačenje crno-belima. Posle furioznog početka, polušanse su imali Goh i Endiaje, da bi u samom finišu prvog poluvremena "mrtvu" šansu propustio Osman Bukari šutiravši u čuvara mreže rivala.

 

Drugi deo nije doneo ništa manje uzbuđenja, ali se tamo na njih čekalo nešto više! Ipak, najveća majstorija na susretu viđena je u 56. minutu kada je Ksander Severina pravom "bombom" matirao Glazera šutiravši neodbranjivo za Izraelca u same rašlje gola o stativu.

 


Zvezda je 13 minuta kasnije izjednačila preko Kataija, navijači su se već našli u "transu", ali je podignuta ruka Pavla Ilića "odvrnula" hladan tuš po domaćima, pošto je signalizirana ofsajd pozicija. Međutim, ono što se nije dogodilo tada - jeste u 90. minutu. I mnogo
će se prašine dići oko gola koji je tada postigao Šerif Endiaje. Vrlo lepo je završio akciju "bockanjem", ali je pre toga imao jedan duel sa Antićem na ivici šesnaesterca zbog kog su žustro prigovarali gosti, ali, bezuspešno.

 

 

 

A onda, ipak je Aleksandar Katai morao da bude heroj. Osman Bukari je iskoristio brze noge i naterao Antića da ga u punom trku sruši u dubokoj nadoknadi vremena. Sudija Ilić je malo oklevao, da bi na signal pomoćnog sudije ipak pokazao na belu tačku za "ludilo"
na Marakani. Jednostavno je čovek kom je drugo ime "gol u derbiju" morao da bude taj koji će doneti potpuni preokret crveno-belima i uspeo je. Pogodio je Aleksandar Katai i tako sa bele tačke gotovo sigurno doneo sedmu šampionsku titulu u nizu Crvenoj zvezdi. Spektakularan derbi.

TOK MEČA

KRAJ MEČA

99. minut - KATAI POSTIŽE GOOOOL SA BELE TAČKE! ŠTA SE DEŠAVA NA MARAKANI?! Zvezda je preokrenula u nadoknadi vremena!

96. minut - PENAL ZA CRVENU ZVEZDU! BUKARIJA JE OBORIO ANTIĆ U SVOM ŠESNAESTERCU!

90. minut - Čak 15 minuta će se još igrati! Ništa ovde nije gotovo!

 

 

90. minut - GOOOOOOOL! ŠERIF ENDIAJE U POSLEDNJEM MINUTU PRE NADOKNADE POGAĐA! Posle dugog gledanja VAR ponovo, ovog puta je donesena odluka da se crveno-belima prizna pogodak. Senegalac je vrlo lepo "bocnuo" Krunića. Čeka nas paklen nastavak meča!

85. minut - Kakva prilika za Zvezdu! Ponavlja se prošli derbi. Silovito je šutirao Hvang, a Krunić još lepše odbranio i odbio loptu u stativu! Katai je natrčao na odbitak i promašio prazan gol.

69. minut - GOL, ALI PONIŠTEN! Posle velike zbrke i ogromnog promašaja Endiajea, glavom je loptu u peterac vratio Bukari, a tamo ju je dočekao iskusni Katai i sproveo u mrežu! Ipak, posle dugog gledanja VAR tehnologije, dosuđena je ofsajd pozicija!

60. minut - Velika prilika za domaće! Krunić je intervenisao posle udarca Endiajea na gol liniji.

 

 

56. minut - GOL! Kakva majstorija Severine!! Partizan vodi ponovo 1:2! Šutirala je "sedmica" crno-belih sa ivice šesnaesterca i to apsolutno neodbranjivo za Glazera u same rašlje o stativu! Šok za domaće!

48. minut - Mora da se stane sa igrom na kratko, bakljada smeta fudbalerima na terenu.

Republika

Foto: Republika

Spektakl delija

45. minut - Điga je zamenio Rodića.

POČELO JE DRUGO POLUVREME

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

46. minut - Neverovatan promašaj Bukarija! Čovek ne ume da da zicer - izašao je sam pred golmana gostiju i šutirao pravo u njega.

Republika

Foto: Starsport

Mijailović i Goh

40. minut - Leonard Ovusu je prvi igrač koji je javno opomenut danas.

37. minut - Još jedna velika prilika za Bukarija! Činilo se da je Ganjanin zakomplikovao situaciju umesto da pošalje pas, ali je na kraju bio vrlo blizu da postigne gol šutiravši tik pored stative ponovo!

33. minut - Ivanić je zapretio glavom na centaršut Hvanga - za sada se čini da njih dvojica prave najviše problema crno-belima.

Republika

Foto: Republika

Prozivka delija na račun grobara

28. minut - Goh pogađa stativu! Brza i sjajna tranzicija Partizana nakon koje je Korejac zatresao okvir gola!

22. minut - Endiaje je imao novu veliku priliku! Hvatao je volej preko prečke na asistenciju Bukarija.

 

 

16. minut - Kanga je preuzeo odgovornost i pogodio sa bele tačke! Golman Partizana je bio na lopti, ali nije uspeo da je zaustavi.

14. minut - PENAL JE DOSUĐEN ZA ZVEZDU! ŠTA SE DEŠAVA NA MARAKANI?! Jeftino su loptu izgubili gosti, tačnije Kovačević, a Ivanić je stigao do nje pre golmana Krunića koji ga je oborio u svom jedanaestercu!

 

 

11. minut - GOOOOL! BAŽDAR! PARTIZAN VODI 1:0! Kakav početak iz snova za crno-bele! Ko se ovome nadao - centrirao je Stojković, lopta je preletela sve u petercu, a špic crno-belih produžio je sjajnu seriju pogodivši nebranjenu mrežu!

9. minut - Kakva prilika za Bukarija! Neverovatno! Predriblao je četvoricu fudbalera Partizana i napravio sjajnu poziciju za šut, ali je lopta otišla milimetar pokraj stative!

5. minut - Uzvraća Zvezda! Sjajno je Ivanić probio po strani i centrirao za Stamenića koji je slabo zahvatio loptu.

 

 

2. minut - Kakva šansa za Baždara odmah na početku! Glazer se istakao neverovatnom odbranom!

1. minut - Severina beleži prvi dobar pokušaj, lopta je u gol autu.

POČEO JE MEČ

PRE UTAKMICE

17:35 - Veleobrt! Kako saznaje Kurir, Albert Nađ će ipak voditi ekipu Partizana! Imao je problem sa kamenom u bubregu, ali je dobio injekciju i uputio se ka Marakani!

 

 

17:15 - Albert Nađ neće voditi crno-bele na derbiju jer je završio u Urgentnom centru neposredno pre meča! Trebalo bi da kormilo preuzme Bojan Zavišić, drugi pomoćnik!

17:02 - Poznati su i sastavi obe ekipe!

Crvena zvezda: Glazer – Mijailović, Spajić, Dragović, Rodić – Kanga, Stamenić – Bukari, Hvang, Ivanić – Endiaje.

Partizan: Krunić – Stojković, Marković, Kovačević, Antić – Kastiljo, Ovusu – Severina, Zahid, Goh – Baždar.

17:00 - Podsetimo, danas su u gradu viđeni veliki neredi sa navijačima večitih u glavnoj ulozi.

 

 

UVOD

Fudbaleri Crvene zvezde dočekuju danas u 173. večitom derbiju Partizan na stadionu "Rajko Mitić". Meč se igra od 18 sati, uz direktan prenos na televiziji Arena sport premijum 1 i portalu Republika, u okviru prvog kola plej-ofa Superlige (ukupno 31. kolo).

 

 

Zvezda ima velikih sedam bodova prednosti na tabeli i priliku da pobedom dođe nadomak sedme uzastopne titule. S druge strane, Partizan je ovog proleća odigrao znatno ispod svog nivoa pa je em izgubio prednost koju je imao kao jesenji šampion, em sada zaostaje toliko za crveno-belima da je pitanje da li bi mu čak i pobeda na Marakani danas bila dovoljna da se uključi u borbu za titulu.

Trener Zvezde Vladan Milojević istakao je da nema nikakvih tajni i izrazio nadu da će ova utakmica biti dostojna velikog derbija.

Republika

Foto: Starsport

Vladan Milojević

Pre mesec dana bila je drugačija situacija, ali i tada kao i sada, nema nikakvih tajni i nadam se da ćemo moći i jedni i drugu da ponovimo utakmicu dostojnu derbija. Ja nikada nisam rekao da je Zvezda favorit, to je legitimno i prirodno. Rekao sam zašto. Mi imamo 21 bod u opticaju kao i ostale ekipe. Za mene je ovo početak novog takmičenja. Ovo što je pre me ne interesuje. Da li smo favoriti ili ne, uopšte u bilo kojoj utakmici, suludo je govoriti. Od mene to nećete čuti. Bilo koje mesto na tabeli da zauzima ekipa, kao da je 0:0 - rekao je Milojević.

Jednako uzdržanu poruku poslao je i trener Partizana Igor Duljaj. On neće moći da vodi ekipu jer je protiv Čukaričkog u prethodno kolu dobio četvrti žuti karton, ali je najavio da će biti na vezi sa Albertom Nađom, koji će biti na klupi.

Republika

Foto: FK Partizan

Igor Duljaj

- Možda ćemo razgovarati putem moblinpog telefona, oni koji imaju moj broj samo neka me ne zovu tokom utakmice. Milojević odlično poznaje Partizan, nekih iznenađenja teško da može biti. Mi ćemo učiniti isve što je do nas da pokažemo kvalitetnu igru. Biće drugačija nego poslednja utakmica, nemojmo zaboraviti da smo bili sa igračem manje ne znam od kog minuta. Voleo bih da bude dosta golova opet i da bude dosta publike, kako dolikuje dugačkoj tradiciji koja traje, ne smemo da osramotimo derbi - izjavio je Duljaj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (3)

Loading
Dragañ

20.04.2024 17:43

Glupa pravila,opet razigravamo bonus Novom Zelandu,svaka čast DZajicu i nedimovicu

Ja

20.04.2024 20:38

Posle ovakvog sudjenja partizan bi trebao da istupi iz lige i neka igraju Terzic,Džajić,nedimovic i njihove sudije

Neškić

20.04.2024 21:05

Baš me čudi,vi kada okrenete rezultat u 98min. sve je ok, tada su sudije u redu. Pokrite se ušima, ovi glupaci su trebali da vam daju najmanje po 5 komada.