BARSELONI SVETILIŠTE POSTALO STRATIŠTE: Mesto gde su "sveci" ubili boga u Špancima ima posebno značenje za Barsu

Autor:

Sport

17.04.2024

11:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na Monžuiku istoriju pisali Mesi i Ronaldo, a sada Enrike i Mbape.

BARSELONI SVETILIŠTE POSTALO STRATIŠTE: Mesto gde su "sveci" ubili boga u Špancima ima posebno značenje  za Barsu

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Barselone stradali su pred naletom moćnih "svetaca". Imao je španski gigant prednost od 3:2 iz prvog meča četvrtfinala Lige šampiona, poveo je sa 1:0, a onda je PSŽ slavio sa 4:1 u u gostima prošao u polufinale. Istina, jeste direktan crveni karton Arauha u 31. minutu direktno uticao na tok susreta, ali daleko od toga da Francuzi nisu sami ponizili Barsu.

Dva imena se tu izdvajaju. Kilijan Mbape je sa dva gola nagovestio da postaje Barselonina noćna mora, a to bi mogao biti i narednih godina ako se ispostave tačne spekulacije da je njegov prelazak u Real na leto gotova stvar. Mladi Francuz je udarna igla PSŽ, a nema sumnje da bi se i u Madridu uklopio.

Foto: Tanjug/AP

Postaje noćna mora Barse: Kilijan Mbape

Drugi bitan faktor bio je Luis Enrike. Nekadašnji trener Barselone poznaje sistem u klubu do tančina, pa je znao kako da postavi igru. Pogotovo je znao kako Barsa namerava da se brani sa igračem manje i to je iskoristio.

Imajući sve ovo u vidu, Barselona nije imala kud i isprašena je u svojoj privremenoj kući. Naime, dok se renovira Nou kamp gigant je domaćin na Monžuiku, odnosno Olimpijskom stadionu u Barseloni. Upravo su navijači Barse verovali da im Monžuik može biti talija imajući u vidu šta se sve na njemu izdešavalo kroz istoriju. Međutim, za svetilište se ispostavilo da je svratište.

Naime, Lionel Mesi je debitova za Barselonu na Monžuiku ušavši u igru umesto Deka protiv gradskog rivala Espanjola i odmah je dao gol. Na Monžuiku je 1996. debitovao i "pravi" Ronaldo. Sada je na njemu "debitovao" i Mbape u okršajima sa Barsom, samo što se u klubu nadaju da mu neće preći u naviku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading