LOPTA JE SPREMNA, SAMO SE "ORLOVI" ČEKAJU: Ljubav prema fudbalu spremna da se zavrti

Autor:

Sport

15.11.2023

12:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njome će se igrati na svim mečevima na Evropskom prvenstvu u fudbalu u Nemačkoj 2024.

LOPTA JE SPREMNA, SAMO SE "ORLOVI" ČEKAJU: Ljubav prema fudbalu spremna da se zavrti

Foto: www.profimedia.rs

Evrpsko prvenstvo u fudbalu održaće se naredne godine u Nemačkoj, a svi ljubitelji fudbala u Srbiji veruju da će na EVRO 2024 gledati i fudbalere Srbije. Izabranici Dragana Stojkovića Piksija će otići na kontinentalnu smotru ako u nedelju odigraju barem nerešeno sa Bugarskom u poslednjem meču G grupe kvalifikacija za EP.

I dok se spisak učesnika na EVRO 2024 polako popunjava organizatori su predstavili loptu kojom će se igrati. Kako je to već decenijama običaj, promocija lopte bila je svečanost za sebe. Nova lopta koju je napravio Adidas zove se "Fussballliebe". Sam naziv lopte znači "ljubav prema fudbalu", što bi trebalo da aludira na odnos Nemaca prema najpopularnijem evropskom sportu.

 

 

Moderni dizajn lopte nije jedino što krasi ovu loptu, sadrži senzor u sebi, a nova tehnologija omogućava sudijama, posebno onima u VAR sobi, da utakmice budu mnogo regularnije. Cena lopte pred naredno prvenstvo će biti 150 evra.

Podsetimo, EVRO 2024 biće održano od 14. juna do 14. jula u deset gradova Berlinu, Kelnu, Dortmundu, Dizeldorfu, Frankfurtu, Gelzenkirkenu, Hamburgu, Lajpcigu, Minhenu i Štutgartu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading