SRBIJA IDE NA EVRO 2024: Evo koliko su male šanse da "orlovi" ne prođu dalje

Autor:

Sport

16.10.2023

10:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bolje stojimo Hrvata i Švajcaraca.

SRBIJA IDE NA EVRO 2024: Evo koliko su male šanse da "orlovi" ne prođu dalje

Foto: Starsport

Fudbalska reprezentacija Srbije i posle poraza od Mađarske u Budimpešti (2:1) drži konce plasmana na Evropsko prvenstvo u svojim rukama. Izabranici Dragana Stojkovića Piksija dočekuju sutra Crnu Goru i Bugarsku 19. novembra i sa te dve pobede sigurno idu na kontinentalnu smotru posle 24 godine, s tim da je verovatno i samo trijumf nad "đetićima" dovoljan.

Imajući ovo u vidu ne čude rezultati istraživanja prema kojima se "orlovi" daje čak 95 odsto šansi da e nađu u Nemačkoj sledeće godine. Prema proračunu statističara, Srbiji se daje 91 odsto šansi da direktno ode na EVRO, dok nam se daje devet odsto šansi da to uradimo kroz plej-of.

 

 

A kada nas već vide na EP, statističari su proračunali i iz kof šešira bi izabranici Dragana Stojkovića Piksija išli u žreb grupa. Tako nam se za mesto u prvom šeširu ne daju nikakve šanse, a za drugi samo jedan odsto. Zato smo već viđeni u trećem šeširu (78 odsto), dok je pad u četvrti šepir malo verovatan (15 odsto).

Kada su u pitanju šanse ostalih selekcija da odu na EVRO 2024, nadomak odlaska na turnir su Austrija, Mađarska, Albanija i Engleska, kojima se daje 99 odsto šansi. Slede Danska (98), Švajcarska (95), te Holandije i Češke sa po 94 odsto. S druge strane, Hrvatskoj se posle dva poraza od Turske (0:1) i Velsa (2:1) sada daje tek 84 odsto šansi za plasman. I to 60 odsto direktno i 40 kroz baraž.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
SVE SE ZNA

16.10.2023 11:47

UDBA ne spava ,dogovorila.