TRIPLA KRUNA ZA SITI: Mančester SRUŠIO Inter u Istanbulu i OSVOJIO Ligu šampiona!

Autor:

Sport

10.06.2023

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Građani" su po prvi put postali prvaci Evrope.

TRIPLA KRUNA ZA SITI: Mančester SRUŠIO Inter u Istanbulu i OSVOJIO Ligu šampiona!

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Mančester sitija su savladali Inter sa 1:0 (0:0) u velikom finalu Lige šampiona, odigranom na Ataturk stadionu u Istanbulu.

Jedini pogodak na meču je postigao Rodri u 68. minutu, tako što je sjajnim udarcem sa ivice kaznenog prostora savladao nemoćnog Onanu.

Mučio se Siti da nametne svoj tempo, Inter je odolevao u prvom poluvremenu, u kom nismo videli previše šansi. Možda i najzanimljiviji trenutak je bila povreda Kevina de Brujnea, koji je u 36. minutu morao da napusti teren i da ustupi mesto Filu Fodenu. Do kraja prvog dela nije bilo uzbuđenja, pa se na predah otišlo bez golova.

U sličnom ritmu se nastavilo i u drugom delu igre. Prvu veliku šansu je imao Inter, ali je Martinez bio sebičan, što je Siti iskoristio deset minuta kasnije. Ubačena lopta sa desne strane je izbačena iz kaznenog prostora, ali je na nju naleteo Rodri i sjajnim udarcem doneo Sitiju veliko slavlje.

 

 

Samo dva minuta kasnije je Inter mogao do poravnanja, ali je udarac Dimarka ostao na prečki. U nastavku napada je levi bek italijanske ekipe ponovo šutirao, ali je pogodio Lukakua, pa je ekipa Simonea Inzagija ostala bez izjednačenja.

Imao je Foden priliku da u 77. minutu donese svom timu 2:0, ali je Onana odbranio, a za taj promašaj Englezi nisu kažnjeni u 88. minutu, nakon nemogućeg promašaja Lukakua sa tri metra.

 

 

Do kraja nije bilo previše šansi, pa je Mančester siti stigao do trećeg trofeja u sezoni, posle Premijer lige i FA kupa, a ujedno i svog prvog pehara u elitnom takmičenju.

Meč ste mogli da pratite u live blogu na našem portalu.

LIVE BLOG

FK Mančester siti - FK Inter

1:0 (0:0)
/Rodri 68'/

Stadion: Ataturk

Glavni sudija: Šimon Marčinjak

Mančester siti: Ederson - Akanđi, Dias, Ake - Stouns /od 82. Voker/, Rodri - Silva, De Brujne /od 36. Foden/, Gundogan, Griliš - Haland

Inter: Onana - Darmian /od 84. D'Ambrozio/, Aćerbi, Bastoni /od 76. Gosens/ - Damfris /od 76. Belanova/, Barela, Čahanoglu /od 84. Mihtarijan/, Brozović, Dimarko - Martinez, Džeko /od 57. Lukaku/

Tok meča:

Tok drugog poluvremena:

Kraj meča, Mančester je novi šampion Evrope!

93. minut - Šutirao je Niko Barela sa ivice kaznenog prostora, ali je lopta otišla pored Edersonovog gola.

91. minut - Igraće se još pet minuta. Haland i Onana su dobili po žuti karton zbog guranja.

90. minut - Novi udarac Belgijanca, ali je lopta otišla pored leve stative Sitijevog gola.

88. minut - Kakav promašaj Lukakua, prosto neverovatno. Sa samo tri metra je šutirao glavom, ali je uspeo da pogodi pravo u Edersona.

84. minut - Nove izmene, Mihtarijan je pojačao Inter, sa druge strane je Voker ušao mesto Stonsa.

78. minut - Velika šansa za Siti da reši pitanje pobednika. Pobegao je Foden, šutirao, ali je njegov udarac odbranio Onana.

76. minut - Dvostruka izmena u Interu. Na terenu su Gosens i Belanova, izašli su Damfris i Bastoni.

70. minut - Kakva šansa za Inter. Nije delovalo previše opasno, ali je lopta stigla do Dimarka, koji je glavom lobovao Edersona, ali je lopta pogodila prečku. Ponovo je pokušao Italijanm ali je pogodio Lukakua. Kakvih 120 sekundi na Ataturku.

68. minut - GOOOOOL! Vodi Mančester siti, strelac je Rodri! Probio je Siti po desnoj strani, ubačena lopta u kazneni prostor je odbijena do Rodrija, koji sa ivice šesnaesterca donosi prednost svom timu.

64. minut - Nova prilika za Engleze iz kontre, probili su po desnoj strani, ali je Aćerbi izbacio loptu u korner.

60. minut - Prilika za Siti, šutirao je Dias glavom, ali preko gola.

59. minut - Velika prilika za Inter. Nesporazum Akanđija i Edersona, Martinez je stigao do lopte, ali je sebično šutirao, umesto da proigra Lukakua. Najveća šansa za italijanski tim. Sa druge strane kontra, Barela je zaustavlja i dobija žuti karton.

57. minut - Povredio se Edin Džeko, moraće da napusti teren, umesto njega će u igru Romelu Lukaku.

52. minut - Ne uspeva Siti da se nametne kao dominantna ekipa. Novi prekid, Foden je još jednom loše centrirao.

46. minut - Krenuo je drugi deo igre, nije bilo izmena na poluvremenu.

Počelo je drugo poluvreme u Istanbulu!

Tok prvog poluvremena:

Kraj prvog poluvremena, rezultat je 0:0! Uspeo je Inter da se odbrani do samog kraja, ne uspeva Siti da slomi otpor Inzagijeve ekipe. Moraće "građani" bez glavnog kreatora do kraja meča.

43. minut - Faul Damfrisa nad Grilišem, imaće Siti šansu iz prekida. Foden je centrirao, ali se Inter odbranio bez problema. Bliži se kraj prvog dela igre.

36. minut - Šok za navijače Sitija. De Brujne je tražio izmenu, neće moći da nastavi duel, glavobolja za Gvardiolu. Na teren ulazi Fil Foden.

Foto: Tanjug/AP

Trenutak kada je Kevin de Brujne napustio teren

31. minut - Kevin de Brujne je doživeo povredu, strah kod navijača Mančestera. Videćemo da li će Belgijanac moći da nastavi meč.

28. minut - Nova prilika za engleski tim, De Brujne je šutirao van kaznenog prostora, ali je njegov udarac bez problema zaustavio golman Intera.

27. minut - Sjajna šansa za Siti! De Brujne je proigrao Halanda, koji je šutirao, ali je Onana nogom zaustavio udarac.

26. minut - Velika greška defanzivaca Sitija, stigla je do Barele, koji je sa nekih 40 metara pokušao na prazan gol, ali je njegov šut završio daleko pored gola.

20. minut - Ponovo je Inter pripretio, šutirao je Brozović, ali je lopta otišla preko gola Edersona.

16. minut - I dalje nema ozbiljnijih šansi na obe strane, ali se čini da se Inter oslobodio početnog pritiska "građana".

10. minut - Prvi opasan napad Intera, centrirao je Dimarko, ali je Dias izbacio loptu iz kaznenog prostora.

5. minut - Šut Bernarda Silve pored Federika Dimarka, ali je lopta završila pored stative, sreća za Inter.

3. minut - Prvi je Siti pripretio, šutirao je Haland, posle dodavanja De Brujnea, ali je udarac otišao preko gola. Svakako, pomoćni sudija je digao zastavicu, Norvežanin je bio u ofsajdu.

1. minut - Glavni arbitar susreta, Šimon Marčinjak, je označio početak meča. Prvi napad na utakmici će imati italijanska ekipa.

Počelo je veliko finale u Istanbulu!

20:50 - Veliko finale počinje za deset minuta, sve je spremno za najveću fudbalsku utakmicu u godini.

20:05 - Sat vremena pred veliko finale je u Istanbulu izbio žestok požar. Više o tome pročitajte OVDE.

20:00 - Poznate su i postave za veliko finale.

Za Siti će nastupiti: Ederson - Akanđi, Dias, Ake - Stouns, Rodri - Silva, De Brujne, Gundogan, Griliš - Haland

Iako se Kajl Voker očekivao u postavi, njegovo mesto će zauzeti Manuel Akanđi.

Sa druge strane, postava Intera izgleda ovako: Onana - Darmian, Aćerbi, Bastoni - Damfris, Barela, Čahanoglu, Brozović, Dimarko - Martinez, Džeko

19:35 - Na Ataturk stadion je stigao i trofej namenjen osvajaču ovog takmičenja.

19:30 - Polako se pune tribine stadiona u Istanbulu, gde će biti odigrano veliko finale.

UVOD

Fudbaleri Mančester sitija će igrati za svoju prvu titulu u elitnom takmičenju. Do sada su jednom bili deo finala, ali su 2021. godine poraženi u velikom finalu od Čelsija, rezultatom 1:0.

Do finala su došli poprilično lako. U grupnoj fazi su završili kao prvi, ispred Borusije iz Dortmunda, Sevilje i Kopenhagena, dok je u osmini finala savladan Lajpcig (8:1), uz istorijsku partiju Erlinga Halanda u revanšu, pošto je postigao pet golova i tako odveo svoj tim dalje.

U četvrtfinalu je Siti bio bolji od Bajerna, ukupnim rezultatom 4:1, dok je u polufinalu rutinski pao i Real Madrid, pošto je posle 1:1 u Madridu, ekipa Pepa Gvardiole u Mančesteru slavila sa 4:0.

Sa druge strane, Inter će pokušati da stigne do svoje četvrte titule šampiona, prve posle 2010. godine.

Njihov put do meča u Istanbulu je bio znatno teži. Prvo su grupnu fazu završili kao drugoplasirani, iza Bajerna, a ispred Barselone i Viktorije iz Plzenja, a posle je u osmini finala savladan Porto sa 1:0.

Četvrtfinale je doneo lakši žreb i meč sa Benfikom, a ekipa Simonea Inzagija je bez problema slavila, ukupnim rezultatom 5:3. Usledio je polufinalni spektakl i gradski derbi sa Milanom, a sve je bilo jasno već posle prvog duela, koji je Inter rešio sa 2:0 u svoju korist. Usledila je samo potvrda plasmana pred domaćom publikom, pobeda od 1:0, pa je Inter obezbedio novo evropsko finale.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading