PRVAK SE VEĆ ZNA: Inter OSVAJAČ Lige šampiona - OVAJ podatak sve govori!

Autor:

Sport

10.06.2023

16:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajne vesti za navijače italijanskog kluba.

PRVAK SE VEĆ ZNA: Inter OSVAJAČ Lige šampiona - OVAJ podatak sve govori!

Foto: Tanjug/AP

FK Inter

Fudbaleri Mančester sitija i Intera će se večeras, od 21 čas, sastati u velikom finalu Lige šampiona, na stadionu Ataturk u Istanbulu.

Jasno je koja ekipa u poslednju ovogodišnju utakmicu elitnog takmičenja u Evropi ulazi kao favorit, ali i Inter se svakako neće predavati i tražiće šansu da u turskoj prestonici šokiraju Gvardiolu i njegove pulene.

Ono što Interu ide u korist jeste i činjenica da u timu imaju hrvatskog fudbalera  - Marcela Brozovića, za razliku od Mančestera koji u redovima nema nijednog igrača naše susedne zemlje, što na kraju može biti presudno.

Naime, od sezone 2012/13 svaki prvak Evrope je u svojim redovima ima makar jednog Hrvata. Sve je počelo još od Maria Mandžukića, koji je 2013. sa Bajernom postao prvak, da bi godinu dana kasnije to uradio Luka Modrić sa Realom, dok se 2015. na krov Evrope popeo Ivan Rakitić, sa ekipom Barselone.

Foto: Tanjug/AP

Marcelo Brozović u dresu Intera

Usledile su tri godine dominacije Real Madrida, a pehar su osvajali Luka Modrić i Mateo Kovačić. Realov niz je prekinuo Livepul, ali su i oni u svojim redovima imali hrvatskog fudbalera - Dejana Lovrena.

Naredne sezone je šampion Starog kontinenta postao Bajern, koji je u svom timu imao Ivana Perišića, da bi 2021. godine Kovačić podigao "ušatog" još jednom, ovaj put sa ekipom Čelsija. Niz se završava prošle godine, kada je Modrić ponovo sa madridskim timom postao prvak Evrope.

Videćemo da li će se ovaj niz nastaviti, a ukoliko Inter šokira Siti nema sumnje da će cena hrvatskim fudbalerima dodatno porasti. Jer bez njih nema pehara u elitnom takmičenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading