INTER JE FAVORIT U VELIKOM FINALU? Jedan podatak uliva STRAH U KOSTI navijačima Sitija!

Autor: Tanjug

Sport

09.06.2023

08:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada se gleda bitka trenera iz posebnog ugla - tim iz Milana mogao bi da se nađe u prednosti.

INTER JE FAVORIT U VELIKOM FINALU? Jedan podatak uliva STRAH U KOSTI navijačima Sitija!

Foto: Tanjug/AP

Finale Lige šampiona između Mančester sitija i Intera (subota, 10. jun, 21.00) bez dileme doneće veliku borbu na terenu, ali ništa manje neće biti zanimljiva ni "trenerska bitka".

Sa jedne strane Pep Gvardiola, čovek koji je osvajao trofej kao igrač i dva puta kao trener Barselone, ali nikad po odlasku sa Kamp noua, a sa druge Simone Inzagi, uprkos svemu uglavnom poznatiji kao mlađi brat čuvenog Pipa, koji je kao igrač dva puta podizao trofej, uključujući i finale u Atini 2007. godine između Milana i Liverpula kada je bio dvostruki strelac (2:1).

Gvardiola je po odlasku iz Barselone sa Bajernom i Sitijem osvojio 20 trofeja, ali nije Ligu šampiona. Najbliži je bio pre dve godine kada je Siti u finalu poražen od Čelsija (1:0), pa je i dalje na snazi "najjači argument kritičara" da ne može da osvoji elitno takmičenje bez Lionela Mesija.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Pep Gvardiola

 

Ako uspe sutra uveče ta priča biće zaboravljena, a pamtiće se da je doneo prvu titulu Sitiju i ponovio "tripletu" Ser Aleksa Fergusona iz 1999. godine.

Inzagi je već dokazao da je "bolji trener od brata", ali uprkos sjajnom poslu u Laciju i Interu i dalje nema skudeto, pa bi Liga šampiona bila najbolja moguća satisfakcija, ali i stimulans za napad na Seriju A sledeće sezone.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Simone Inzagi

 

Na ruku mu ide i neverovatna statistika - kao trener vodio je Lacio i Inter u sedam finala (tri Kupa Italije i četiri Superkupa) i svih sedam je dobio. Da li će i osmi, svakako najteži i najvažniji?

Finale Lige šampiona između Mančester Sitija i Intera igra se u subotu od 21 sat na "Ataturk stadionu" u Istanbulu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading