ITALIJANI ODAJU NAJVEĆE PRIZNANJE MIHI! Premeštaju se Sinišini posmrtni ostaci!

Autor:

Sport

21.03.2023

21:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Telo tragično preminulog srpskog stručnjaka Siniše Mihajlovića, biće prebačeno na najstarije groblje u Italiji, budući da je legendarni as dao nemerljiv doprinos afirmaciji "Večnog grada".

ITALIJANI ODAJU NAJVEĆE PRIZNANJE MIHI! Premeštaju se Sinišini posmrtni ostaci!

Foto: www.profimedia.rs

Osim Mihe, tu će biti i "večna kuća" nedavno preminulog Mauricija Kostanca, poznatog novinara, voditelja i pisca.

Na taj način će legendarni "bombarder", koji se proslavio kao najbolji izvođač slobodnih udaraca u fudbalskoj istoriji, dobiti mesto kakvo mu i po veličini pripada, na najstarijem groblju Verano, a koje predstavlja "večnu kuću" za ostale velikane koji su pravili istoriju Rima i Italije od 1812. godine, prenose "Novosti".

Na zahtev porodica dvojice velikana Komisija Skupštine glavnog grada dodelila je mesto za grobnicu i sahranu. Supruga Mauricija Kostanca, poznate televizijske zvezde, koji je preminuo sa 84 godine, Marija de Filipi i Siniše Mihajlovića, bivšeg igrača "Lacija", Arijana Rapaćoni, uputile su takav zahtev prošle sedmice gradonačelniku Gvaltijeriju. Komisija je odlučila da dvojica velikana, kao zaslužni građani Rima, dobiju takvo mesto, ostajući u kolektivnom sećanju Rimljana i Italijana.

Foto: www.profimedia.rs

 

Rimske vlasti su dale sledeće obrazloženje:

- Bivši trener i igrač bio je izuzetno vezan za Rim, posebno svojom dugom aktivnošću u Laciju, a pogođen teškom bolešću poslednjih godina postao je svima primer svojom velikom hrabrošću, izdržljivošću i upornošću.

Zanimljivo da Kostancu i Mihajlovića vezuje ista sudbina, pošto su ležali u istoj rimskoj bolnici i poslednje sate života proveli uz svoje najbliže.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading