UKOLIKO SE NAJAVE I OBISTINE: Smederevo dobija velelepno sportsko zdanje - stadion će biti ponos srpskog fudbala!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

29.09.2024

14:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon više od dve decenije sportski objekat bi mogao da dobije svoj konačni izgled.

UKOLIKO SE NAJAVE I OBISTINE: Smederevo dobija velelepno sportsko zdanje - stadion će biti ponos srpskog fudbala!

Foto: Starsport

Fudbaleri Smedereva 1924 i ove takmičarske godine nalaze se u Prvoj ligi Srbije i nakon osam odigranih prvenstvenih mečeva sa skorom od tri pobede, isto toliko poraza i dva remija, trenutno zauzimaju osmu poziciju na tabeli, ali se u gradu na Dunavu ne odliču ni borbe za vrh tabele koji bi im doneo povratak u elitni rang srpskog klupskog fudbala.

 

I tokom ove jeseni smederevski fudbaleri imaju problema sa travnatom podlogom na svom sportskom zdanju, tako da su odeđene mečeve kao domaćini morali da igraju u Sportskom centru "Mladost" u Pančevu, ali se čini da bi navedeni problemi uskoro mogli da postanu i daleka prošlost.

Naime, grad Smederevo uskoro će preuzeti vlasništvo nad stadionom kapaciteta 17.200 mesta, čiju je izgradnju pokrenuo Duško Matković. Stadion je svojevremeno bio izuzetno moderan, sa četiri tribine neobičnog oblika i izuzetno kvalitetnom gradnjom, čak i tokom sankcija i nedostatka sredstava za završetak projekta. Ova ikonična sportska arena, koja je počela da se gradi 1993. godine i zvanično otvorena 2000. godine, svedok je brojnih fudbalskih događaja koji su obeležili istoriju Srbije.

Grad Smederevo planira modernizaciju stadiona, uključujući izradu pomoćnih terena i postavljanje veštačke trave već u decembru. Veštački teren trebalo bi da reši problem oštećenja travnate podloge, omogućavajući povratak fudbala na mesto gde se nekada igrala Superliga. Ova inicijativa predstavlja važan korak ka očuvanju sportskog duha grada i pružanju podrške lokalnim fudbalskim timovima.

Republika

Foto: FK Smederevo 1924

Smederevski stadion uskoro u novom ruhz?

 

Stadion u Smederevu bio je domaćin brojnim značajnim događajima, uključujući evropske fudbalske mečeve tadašnjeg Sartida, koji je važio za jedan od najboljih timova u državi. Takođe, reprezentacija Jugoslavije odigrala je meč protiv nacionalnog tima Litvanije na ovom značajnom sportskom mestu. Ovi događaji ostavili su neizbrisiv trag u sećanjima ljubitelja fudbala i afirmisali stadion u Smederevu kao važno sportsko mesto u Srbiji.

Ukoliko se planirani radovi sprovedu na odgovarajući način, stadion u Smederevu postaće još jedna moderna sportska arena u kojoj će se igrati elitni rang srpskog fudbala. Potencijalna modernizacija ovog stadiona predstavlja značajan korak ka unapređenju sportske infrastrukture u Srbiji, pružajući ljubiteljima fudbala i sportskih događaja jedinstveno iskustvo.

Očekuje se da će ova inicijativa revitalizovati interesovanje za fudbal u Smederevu i pružiti nove mogućnosti za razvoj lokalnih sportskih talenata, istovremeno očuvajući nasleđe i značaj stadiona u Smederevu za sportsku zajednicu u Srbiji.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading