VEZISTA U TELU DEFANZIVCA! Veliko pojačanje za Dubočicu!

Autor: Miloš Orošić

Sport

20.09.2024

20:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dubočica dovela univerzalca iz Mađarske

VEZISTA U TELU DEFANZIVCA! Veliko pojačanje za Dubočicu!

Foto: ZoranBeronja/instagram

Nekadašnji đak omladinske škole Voždovca, a nakon toga internacionalac u Segedinu i Haladašu Zoran Beronja najnovije je pojačanje GFK Dubočice iz Leskovca.


 

Momak koji može da pokrije sve pozicije u poslednjoj liniji, a nije mu strana ni pozicija zadnjeg veznog prethodnu sezonu je proveo u mađarskom drugoligašu Haladašu, ali dve strane nisu mogle da pronađu zajednički jezik te je ugovor raskinut. Dobočica koja nije krenula najsjajnije u novoj sezoni je pratila situaciju i iskoristila priliku da dovede Beronju koji je sa Leskovčanima potpisao ugovor na godinu dana.Biće ovo sezona koja može mnogo da donese oboma stranama jer je pouzdani defanzivac među nekoliko ponuda izabrao baš Leskovac kao svoju narednu destinaciju koja bi mu mogla biti dobra oskočna daska za nastavak karijere.

Ne treba smetnuti s uma da Beronja ima tek 21 godinu, a već zavidno internacionalno iskustvo koje će i Dubočici a i njemu samom mnogo značiti u ovoj sezoni u kojoj obe strane imaju velike ambicije. Dubočica da se plasira što bolje na tabeli, a mladi internacionalac da se igrama u "srpskom Mančesteru" probije ka Superligi ili možda ponovo inostranstvu. 

Zoran Beronja ponovo u srpskom fudbalu

 

Obično se za ofanzivce kaže "plemenit igrač", ali Beronja iako igra defanzivnije, najčešče levog beka zaista ima tu "mekoću" u prijemu lopte, poput vrsnog veznog igrača što Dubočici sigurno treba, sjajan duel, pa čak i skok igru iako je za štopera visok "samo" 185 centimetara jer je u nekim utakmicama nastupao i kao centralni odbrambeni igrač. Sam igrač kako kaže više voli da igra bočno, popularnog "vingera" nego u centralnom delu bilo odbrane ili veznog reda.


 

Momak rođen 2003.godine pored srpskog poseduje i mađarsko državljanstvo i tamo je veoma priznat i poznat. Pre dve godine je bio na korak od toga za zaigra i za njihovu reprezentaciju do 21 godine dok je još igrao u Segedinu, ali ga je povreda kolena sprečila u tome i samim tim malo usporila razvoj njegove karijere.
Kada i Beronja, ugovor sa leskovčanima potpisao je i Viktor Živojinović, sa kojim će zasigurno sjajno sarađivati i dopunjavati se sa vihornim krilom koji je stigao iz Novog Pazara. Trener crveno belih iz Leskovca Sava Šašić verovatno će tandem novajlija imati na raspolaganju tek za utakmicu 9.kola, kada Dubočica igra protiv Inđije, još uvek se ne zna mesto odigravanja te utakmice.

Leskovčani pre toga, u okviru 8.kola Prve lige Srbije u ponedeljak 23.septembra dočekuju dojučerašnjeg Superligaša, ekipu Javor Matisa.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading