NALAZE SE NA NOVOM POČETKU: Od njih su nekada strepeli i Zvezda i Partizan - na stadionu "Milan Sredanović" okreću novi list!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

18.06.2024

13:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ostaje nada da će se u dogledno vreme naći na pozicijama na kojima su bili krajem XX i početkom XXI veka.

NALAZE SE NA NOVOM POČETKU: Od njih su nekada strepeli i Zvezda i Partizan - na stadionu "Milan Sredanović" okreću novi list!

Foto: FK Hajduk 1912 Kula

Fudbaleri Hajduka 1912 iz Kule iza sebe imaju turbulentnu sezonu u okviru vojvođasnke grupe srpskoligaškog karavana koju su okončali sa skorom od osam pobeda, isto toliko remija i 14 poraza i ukupno 32 osvojena boda.

 

Navedeno ostvarenje bilo je dovoljno samo za 14. poziciju na tabeli i selidbu u niži takmiačrski rang, četvrti stepen.

Sve navedeno ni u kom slučaju ne može da zadovolji nikoga u klubu, ali i samoj Kuli, tako je letnja pauza donela promene o kojima se klub javnosti obratio kratkim saopštenjem u kojem stoji:

- Nakon okončanja prethodne sezone, okrenuli smo se organizacionim izmenama za budući period. Neka nova i neka stara lica predstavljaće Hajduk u narednom periodu i to:

Željko Ačanski – direktor kluba

Goran Novaković – generalni sekretar
Dragutin Božović – sportski direktor
Đorđe Bukejlović – tehnički direktor
Jovica Kalinić – direktor omladinske škole

Momci, puno sreće u radu i da se vratimo tamo gde i pripadamo.

Republika

Foto: Starsport

Slobodan Vuković će svoje igračko iskustvo pokušati da prenese i na trenerski posao

 

Treba podsetiti da je Hajduk 1912 nedavno imenova o i novog trenera. Na klupu Kuljana je seo Slobodan Vuković nekadašnji fudbaler Hajduka i internacionalac u Slovačkoj i Grčkoj.

Da podsetimo, klub sa stadiona "Milan Sredanović" u Kuli, krajem XX i početkom XXI veka bio je redovni učesnik elitnog ranga fudbala u tadašnjoj Saveznoj Republici Jugoslaviji.

Kuljani su tri puta izlazili i na međunarodnu scenu. Dva puta su bili učesnici Intertoto kupa i to 1997. i 2007. godine, a u sezoni 2006/07 bili su učesnici kvalifikacija za tadašnji UEFA kup, a nesrećno su u dvomeču eliminisani od bugarskog CSKA iz Sofije. U bugarskoj prestonici bilo je 0:0, dok je meč na stadionu u Humskoj ulici okončan rezultatom 1:1 što je slavnom klubu iz Sofije bilo dovoljno da nastavi takmičenje.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading