NEDO SRBENDO: Košarkaš Crvene zvezde održao čas istorije - jednim potezom stavio tačku na sve provokacije lažne države! (FOTO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

18.06.2024

06:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve im je objasnio u jednom storiju na društvenim mrežama.

NEDO SRBENDO: Košarkaš Crvene zvezde održao čas istorije - jednim potezom stavio tačku na sve provokacije lažne države! (FOTO)

Foto: Starsport

Fudbalski savez lažne države Kosovo podneo je tužbu Evropskoj fudbalskoj uniji (UEFA) protiv srpskih navijača, optužujući ih za rasističke poruke tokom utakmice Srbija - Engleska. Međutim, košarkaš Crvene zvezde, Nemanja Nedović, uspeo je da ućutka provokacije na najbolji mogući način.

Navijači Srbije su na utakmici sa Engleskom istakli zastavu sa natpisom "Kosovo je Srbija" i uzvikivali istu poruku, što je izazvalo negativnu reakciju takozvanog Fudbalskog saveza Kosova. Iako su optužbe za rasizam bile neosnovane, Nemanja Nedović je rešio da se suprotstavi provokacijama na društvenim mrežama.

Nedović je na Instagramu objavio fotografiju koja jasno pokazuje da je Kosovo deo Srbije, ističući da su istorijski manastiri poput Gračanice, Dečana i Pećke patrijaršije dokazi koji potvrđuju tu činjenicu. U isto vreme, istakao je nedostatak istorijske i kulturne baštine kod šiptarskog stanovništva, naglašavajući spomenike kao što su oni posvećeni Bilu Klintonu, Albinu Kurtiju i Toniju Bleru.

Foto: Instagram.com/printscreen/neda1624

Lekcija iz istorije - Nemanja NEdović

 

Takozvani Fudbalski savez Kosova je reagovao na navijače Srbije, optužujući ih za političke, šovinističke i rasističke poruke protiv takozvanog Kosova. Međutim, Nedović je jasno stavio do znanja da su optužbe neosnovane i da ceo svet zna istinu o Kosovu i Metohiji i Srbiji.

Pored toga, Evropska fudbalska unija (UEFA) pokrenula je postupak protiv šiptarskog "novinara" i provokatora Arlinda Sadikua, koji je izveštavao sa utakmice na "Šalke Areni". Sadiku je, dok je izveštavao, okrenuo ka srpskim navijačima i pokazao im dvoglavog orla, simbola "velike Albanije", izazivajući negativne reakcije.

Nemanja Nedović je na ovaj način uspeo da stavi tačku na šiptarske provokacije i da dokaže istinu o Kosovu i Metohiji i Srbiji

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (1)

Loading
sedi1

18.06.2024 07:59

BRAVO! Pravo u CENTAR ! Možda ovo ne pomogne,..ali da se zna , za buduća naraštaje,...