FUTOG NEĆE BITI POZNAT SAMO PO KUPUSU: Sofeks se iz Novog Sada vraća pevajući - 90 minuta ih dele od promocije!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

15.06.2024

12:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon preokreta stigli su na korak od plasmana u elitu fudbala u "srpskoj Atini".

FUTOG NEĆE BITI POZNAT SAMO PO KUPUSU: Sofeks se iz Novog Sada vraća pevajući - 90 minuta ih dele od promocije!

Foto: FK Sofeks

Sjajna atmosfera vladala je na novosadskom stadionu "kraj industrijske zone" gde su fudbaleri domaćeg Železničara pred oko 500 ljubitelja fudbala dočekali futoški Sofeks.

 

Nadali su se domaćini da će u trećem međusobnom duelu u aktuelnoj sezoni konačno uspeti da zabeleže trijumf kojim bi načinili iskorak ka plasmanu u Prvu novosadsku ligu, ali do toga ipak nije došlo.

Železničar je uspeo da stigne do prednsti u ranoj fazi utakmice. Štrbac je u svom kaznenom prostoru nepropisno zaustavio Baljinca i za sudiju Petra Kaplijeva nije bilo dileme, pokazao je na belu tačku. Lavrek je bio siguran izvođač i domaćin je stigao do prednosti.

Ipak, do odlaska na odmor gosti uspevaju da stignu do rezultatskog egala. Marinković je bio brži od odbrane Železničara, natrčao je na jednu odbijenu loptu i sproveo je iza leđa golmana Lužajića.

Nastavak meča donosi potpunu dominaciju gostujuće ekipe koja preko Marrinkovića stiže do potpunog preokreta na isteku sat vremena igre, da bi Uroš Kutanjac u 85. minutu doneo i trecu radosta sastavu iz Futoga.

Na kraju, u nadoknadi vremena, Marinković je svojim trećim pogotkom zapečatio sudbiju domaćeg sastava.

Foto: FK Železničar Novi Sad

Teško će novosadski Železničar ovog proleća stići do elite

 

- Prva novosadska liga, baraž, prva utakmica:

Železničar (Novi Sad) - Sofeks (Futog) 1:4 (1:1)

Strelci: Lavrek 12`(11.m); Marinković 34`, 61`, 90+2`, U. Kutanjac 85`

Stadion: "kraj industijske zone", Novi Sad

Gledalaca: 500

Sudija: Petar Kaplijev

Železničar (Novi Sad): Lužajić, M. Vidaković, Spajić, Kurešević, Lončar (Bulatović), Baljinca (Luković), Predojević, Savin, Jovanović, Lavrek (D. Vidaković), Milosavljević (Mikan).

Sofeks (Futog): Ivić, Popović, Popadić (Tokin), Šumar, Štrbac, N. Kutanjac, Marinković, Milić, Bubulj (U. Kutanjac), Sofranin, Đerić.

Sastav iz Futoga se sada nalazi na pragu povratka u elitni rang novosadskog fudbala u koje msu se poslednji put takmičili u sezoni 2017/18 kada su osvojili četvrtu poziciju, ali su već naredne sezone odustali od takmčenja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading