NEVIĐENA BRUKA U KOMŠILUKU! Umesto Bože pravde pustili himnu lažne države Kosovo!

Autor:

Sport

01.09.2024

23:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skandal kakav se ne pamti.

NEVIĐENA BRUKA U KOMŠILUKU! Umesto Bože pravde pustili himnu lažne države Kosovo!

Foto: printscreen/Twitter

Balkansko prvenstvo u džudou privuklo je oko 150 takmičara iz deset zemalja, među kojima su se našle Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Albanija, samozvano Kosovo, Severna Makedonija, Bugarska, Rumunija, Grčka, Turska i Moldavija.

Međutim, zbog učešća predstavnika lažne države Kosovo, Srbija se povukla sa takmičenja. Ovo seniorsko prvenstvo Balkana održano je pod pokroviteljstvom Grada Istočno Sarajevo i Džudo saveza Republike Srpske, dok je tehnički organizator bio Džudo klub Famos.

Jedna od kontroverzi vezanih za događaj bila je intoniranje himne tzv. Kosova u dvorani "Srbija" na Trgu "Srbija"u Istočnom Sarajevu. Ovo je prvi put da se na prostoru Republike Srpske zvanično čula himna lažne države Kosovo, što je izazvalo različite reakcije, s obzirom na to da Republika Srpska ne priznaje nezavisnost Kosova.

Džudo savez Republike Srpske se oglasio saopštenjem u kojem je istakao da je glavni problem na prvenstvu bila intonacija himne i učešće reprezentacije lažne države Kosovo. Saopštenje prenosimo u celosti:

- S obzirom da je glavni problem na održanom prvenstvu Balkana za seniore intonacija himne i učestvovanje reprezentacije (tzv.) Kosova dužni smo dati pojašnjenje javnosti. (Tzv.) Kosovo je stalna članica Evropske, Svetske džudo federacije kao i Međunarodnog Olimpijskog komiteta i kao takvi stekli su pravo učešća na svim takmičenjima u organizaciji gore navedenih institucija. Organizator Međunarodnog takmičenja dužan je da se strogo pridržava pravila koje je naložila Evropska i Svetska džudo federacija. Ukoliko se prekrši pavilo od strane navedenih institucija organizator takmičenja kao i savez suočiće se sa rigoroznom kaznom koja može biti i isključenje iz Evropske i Svetske džudo federacije što bi bilo pogubno za sport i sportiste Republike Srpske i Bosne i Hercegovine. Džudo savez Republike Srpske i Bosne i Hercegovine upoznaće Evropsku i Svetsku džudo federaciju i tražiti da se incijatori svih negativnosti na prvenstvu Balkana za koje imamo dokaze sankcionišu jer su naneli nemerljivu štetu najuspiješnijem sportu Republike Srpske i Bosne i Hercegovine - stoji u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading