PRESEO MU ODMOR KADA MU JE STIGAO RAČUN OD 16.413,55 EVRA: I srpski turisti stalno imaju ovaj problem (FOTO)

Autor:

Putovanja

26.08.2024

15:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnoge evropske zemlje nisu u EU.

PRESEO MU ODMOR KADA MU JE STIGAO RAČUN OD 16.413,55 EVRA: I srpski turisti stalno imaju ovaj problem (FOTO)

Foto: Profimedia

Roming je besplatan unutar Evropske unije, ali nije svaka evropska zemlja deo EU. U Švajcarskoj, na primer, turisti moraju da budu spremni na visoke troškove za roming.

Nesvakidašnji slučaj Austrijanca u Švajcarskoj

Republika

Foto: pixabay.com

Cena rominga

 

Austrijski portali izveštavaju o slučaju jednog Austrijanca koji je bio na odmoru u Švajcarskoj. Kupio je paket interneta na sedam dana, a kada mu je paket istekao, nije pazio, već je nastavio da zove, šalje poruke i koristi internet. Prema pravilima EU, u takvim slučajevima bi trebalo da važi ograničenje od 60 evra. Međutim, muškarac očigledno nije obratio pažnju na obaveštenje koje je stiglo posle ponoći, a mehanizam za kontrolu troškova nije automatski proradio. Na kraju je dobio račun u iznosu od 16.413,55 evra. Morao je da prekine svoj godišnji odmor, vrati se u Austriju i pokuša da reši problem.

Rešavanje problema

Prvo je kontaktirao korisničku službu svog provajdera. Zatim se obratio Privrednoj komori Gornje Austrije, koja se bavi zaštitom potrošača. Oni su tražili od provajdera internet-usluga da smanji troškove na maksimalnih 60 evra, koliko je predviđeno pravilima EU.

Srećom, provajder mobilnih usluga je pokazao razumevanje i drastično smanjio račun.

I Srbi imaju probleme

Republika

Foto: pixabay.com

Cena rominga

 

Slične situacije često se događaju i Srbima, te veliki računi stižu, kako zbog zaboravljenog rominga tako i zbog ostavljenih telefona, na primer poslovnih, u torbama.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading