SRPSKI TURISTI OPREZ! POLICIJA KRENULA DA ODUZIMA SUNCOBRANE, LEŽALJKE I PEŠKIRE NA PLAŽAMA: Ako želite da povratite ove stvari PLAĆA SE PAPRENO

Autor:

Putovanja

19.08.2024

20:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Po ugledu na Hrvatsku

SRPSKI TURISTI OPREZ! POLICIJA KRENULA DA ODUZIMA SUNCOBRANE, LEŽALJKE I PEŠKIRE NA PLAŽAMA: Ako želite da povratite ove stvari PLAĆA SE PAPRENO

Foto: Jacques Alexandre / Alexandre Jacques / Profimedia

Španska policija je počela oduzimanje stolica, ležaljki i suncobrana turistima koji pokušavaju da "rezervišu mesta" na plaži čak i pre zore. Ovi predmeti se odvoze u lokalnu policijsku stanicu, a turisti kasnije moraju da plate 250 evra da bi ih povratili. Ovakve mere su uvedene kako bi se suzbilo zauzimanje javnog prostora, a lokalni zakoni nalažu da se ostavljeni predmeti mogu ukloniti ako su bez prisustva vlasnika duže od tri sata.

Pravila i kazne

Republika

Foto: shutterstock.com

Uklanjaju se suncobrani

Španski mediji izveštavaju da su pravila koja zabranjuju zauzimanje javnog prostora, posebno plaža, rano ujutro, uzrokovala uvođenje novčanih kazni. Ova praksa funkcioniše po sličnom principu kao uklanjanje peškira u hrvatskim letovalištima. Zakoni u obalnim područjima Španije, Balearskim i Kanarskim ostrvima takođe zabranjuju postavljanje predmeta pre 9 ujutro kako bi se omogućilo čišćenje plaža.

Reakcije lokalnog stanovništva

Republika

Foto: Shutterstock

Problemi sa turistima u Španiji

Lokalci su izrazili zadovoljstvo ovim merama, ističući da je praksa rezervisanja mesta na plaži već duže vreme predstavljala problem. Na društvenim mrežama, korisnici su komentarisali situaciju, ističući da je ovo korak ka regulisanju ovog problema. Takođe, ovog leta su se građani Španije izjasnili protiv masovnog turizma u zemlji, ističući potrebu za očuvanjem javnog prostora.

Protesti protiv masovnog turizma

Ovog leta su se građani Španije okupili na ulicama kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog masovnog turizma u zemlji. Ovo je pokazalo da postoji svest o važnosti očuvanja javnih prostora i borbe protiv prekomernog zauzimanja istih.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading