ČEKA VAS PAKAO NAREDNA DVA DANA NA GRANIČNIM PRELAZIMA! Ovim "cakama" zaobiđite gužvu

Autor:

Putovanja

26.07.2024

20:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osvevženje i strpljenje!

ČEKA VAS PAKAO NAREDNA DVA DANA NA GRANIČNIM PRELAZIMA! Ovim "cakama" zaobiđite gužvu

Foto: Tanjug/AP

Poslednji petak meseca jula doneo je pojačane gužve na ulazima i izlazima iz zemlje. Na graničnim prelazima se čeka i preko sat vremena, a situacija je najkritičnija petkom, subotom i nedeljom. Najveće zadržavanje očekuje se na ulazu u Srbiju iz Makedonije i Mađarske, kao i na izlazu ka jugoistoku Evrope.

Smene turista

Razlog za ove gužve je očekivana smena turista, karakteristična za poslednji vikend meseca jula. Srpski turisti se upućuju ka izlazima iz zemlje upravo petkom, subotom i nedeljom, što uslovljava jači intenzitet saobraćaja u suprotnom smeru.

Gužve na graničnim prelazima

Najveće gužve primećene su na graničnom prelazu Horgoš, na izlazu preko Preševa, izlazu preko Gradine, kao i ulazu preko Batrovaca. Granični prelaz Preševo posebno zadaje muke putnicima koji putuju ka Grčkoj. Društvene mreže su preplavljene fotografijama dugačkih kolona vozila sa granice, a čekanja su se kretala i do nekoliko sati.

Alternativni prelazi

Preporuka je da se koriste alternativni granični prelazi koji su produžili radno vreme tokom letnje sezone. Granični prelazi Bački Vinogradi i Bajmok rade duže petkom, subotom i nedeljom, a Granični prelaz Horgoš II radi od 5 do 23 časa.

Gužve u avgustu

Očekuje se da će gužve na graničnim prelazima biti prisutne svakog vikenda u avgustu, sa najvećim intenzitetom od 16. do 18. avgusta. Sredina i kraj meseca su tradicionalno vreme pojačanih gužvi na putevima i granicama.

Saveti za vozače

AMSS je izdao pet ključnih saveta za vozače u situacijama gužvi na putevima:
- Isplanirajte više vremena za putovanje
- Krenite na put ranije
- Ne žurite
- Budite strpljivi i tolerantni
- Vozite sporije i poštujte saobraćajne propise

Informacije o gužvama

Kako biste tokom puta saznali na kom graničnom prelazu je najveća gužva, a gde je najprohodnije, možete koristiti praćenje dnevnih servisnih informacija na sajtu JP “Putevi Srbije”, sajtu AMSS, aplikacije za mobilne telefone kao što je "BorderWatcher", ili opciju prikaza intenziteta saobraćaja u Gugl mapama. Važno je da se informišete na vreme o stanju na graničnim prelazima, kako biste izbegli nepotrebna čekanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading