UMESTO LUKSUZA, SVI VIDE KIČ: Dizajner enterijera otkriva šest stvari zbog kojih vam kuća izgleda jeftino

Autor: Aleksandar Novaković

Lifestyle

19.06.2024

14:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada uređujemo svoj dom, važno je voditi računa o detaljima kako bi se postigao elegantan i sofisticiran izgled prostorije.

UMESTO LUKSUZA, SVI VIDE KIČ: Dizajner enterijera otkriva šest stvari zbog kojih vam kuća izgleda jeftino

Foto: Shutterstock

Pažljiv izbor detalja, raspored nameštaja i boja mogu učiniti da prostor izgleda luksuzno i privlačno, umesto jeftino i neuredno.

Svetlucavi detalji

Dizajn enterijera može da bude veoma zanimljiv, ali postoji tanka linija između luksuza i kiča, kako ističe stručnjak Džim Evans. Upotreba previše iskričavih ukrasa i detalja može učiniti da prostor izgleda jeftino, umesto luksuzno. Umesto toga, preporučuje se da se biraju elegantni komadi nameštaja i diskretni detalji kako bi se postigao sofisticiran izgled.

Nered svuda

Nered može učiniti da prostor izgleda neprijatno i jeftino, ističu eksperti. Važno je mudro rasporediti nameštaj i paziti da prostor bude dovoljno prohodan, kako bi se izbegao utisak neurednosti. Minimalizam nije obavezan, ali razmišljanje o rasporedu nameštaja može značajno unaprediti izgled prostorije.

Foto: Unsplash/ Kenny Eliason

Zbog sitnica vaša kuća može da izgleda zapušteno

Ravni nameštaj

Ravni nameštaj može delovati monotono i jeftino, posebno kada prostorija izgleda identično kao izložbeni prostor. Preporučuje se dodavanje komada nameštaja sa karakterom kako bi se unela toplina i originalnost u prostor.

Zidne dekoracije

Kada je reč o umetnosti i tapetama, preporučuje se originalnost. Poruke i slogani mogu delovati neukusno, dok lične slike, tepisi i umetnička dela mogu uneti dašak elegancije i ličnosti u prostor.

Obešene zavese

Zavese mogu značajno uticati na izgled prostorije. Važno je da budu pravilno postavljene, a preporučuje se da budu duge, jer unose eleganciju u prostor.

Neusklađene boje

Neusklađene boje takođe mogu učiniti prostoriju da izgleda jeftino, stoga je važno pažljivo birati boje i njihovo usklađivanje.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading