STALNO JE U MINUSU, STIŽU JOJ FRIŽIDERI, SLATKIŠI I STOLOVI KOJE NIJE KUPILA: A onda je shvatila šta se dešava noću, i nije joj bilo dobro!

Autor: Aleksandar Novaković

Lifestyle

07.06.2024

09:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Engleskinja Keli Najps, ima neobičan i skup "hobi" - kupovinu u snu.

STALNO JE U MINUSU, STIŽU JOJ FRIŽIDERI, SLATKIŠI I STOLOVI KOJE NIJE KUPILA: A onda je shvatila šta se dešava noću, i nije joj bilo dobro!

Foto: Shutterstock

Nakon rođenja svog prvog deteta, Keli je počela da hoda u snu, razvijajući parasomniju, poremećaj spavanja koji ju je naterao da kupuje preko interneta dok je bila u nesvesnom stanju.

Ova neobična situacija dovela je do toga da joj tokom godina stiže razne pakete sa stvarima koje je poručivala u snu, a velika suma novca odlazila je na ove nesvesne kupovine.

Nesvesna onlajn kupovina

Među brojnim paketima koje je Keli dobijala, nalazile su se raznovrsne stvari, poput plastičnog košarkaškog igrališta u punoj veličini, limenki, boja, knjiga, dečije igraonice, frižideri, stolovi i stotine slatkiša. Ona je čak otkrila broj svog računa prevarantima, što je dovelo do gubitka značajne sume novca.

Foto: Shutterstock

Nije ni slutila šta se dešava tokom noći

Posledice i lečenje

Situacija je eskalirala kada je otkrila svoje lične finansijske podatke prevarantima putem tekstualne poruke.

- Kada sam se probudila, shvatila sam da je sa mog računa skinuto 250 funti - rekla je ona.

Iako je uspela da vrati deo novca od banke, Keli sumnja da su njeni lični podaci možda preprodati prevarantima, s obzirom na pet pokušaja podizanja novca sa njenog računa. 

Ona veruje da je poremećaj uzrokovan njenom apnejom u snu, koja prisiljava njen mozak da se delimično probudi i omogućava joj da obavlja različite aktivnosti dok još spava, uključujući i pregledanje onlajn prodavnica.

Parasomnija - poremećaj spavanja

Šta je zapravo parasomnija? To su društveno neprijatni događaji koji se dešavaju tokom sna, a iako su po prirodi bezopasni, mogu uticati na kvalitet života. U slučaju čestih ili teških oblika parasomnije, neophodno je potražiti medicinsku pomoć, dok povremene parasomnije obično ne zahtevaju lečenje.

Keli je navikla da često kupuje onlajn, što je, kako kaže, dovelo do toga da isto radi i u snu. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading