AKO STAVITE OVO IZMEĐU NOGU, SPAVAĆETE KAKO BEBA: Probudićete se odmorni i osveženi!

Autor: Aleksandar Novaković

Lifestyle

04.06.2024

18:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nema ništa gore nego otići na spavanje, i posle osam sati se probuditi mrtav umoran.

AKO STAVITE OVO IZMEĐU NOGU, SPAVAĆETE KAKO BEBA: Probudićete se odmorni i osveženi!

Foto: shutterstock

Čak i ako ispoštujete sve preporuke za kvalitetan san, a probudite se kao da ste "prebijeni", jasno je da u nečemu grešite.

Terapeut Džejms Mur ističe da je pravilan položaj tokom spavanja ključan za očuvanje zdravlja tela. On ističe tri jednostavna pravila koja mogu značajno da unaprede kvalitet sna i doprineti opštem zdravstvenom stanju.

Podrška za kičmu

Jedan od potencijalnih uzroka umora nakon buđenja može biti loš položaj tokom spavanja. Džejms Mur preporučuje postavljanje jastuka između kolena ili butina kako bi se održalo prirodno poravnanje kukova i karlice tokom sna.

Foto: shutterstock/printscreen, shutterstock

Kako da poboljšate kvalitet sna?

Ovo može da smanji pritisak na ligamente i mišiće, doprinoseći udobnijem noćnom odmoru.

Koristi od pravilnog položaja

Pravilan položaj tokom spavanja može doprineti smanjenju pritiska na određene delove tela, posebno za osobe koje se bore sa bolovima u leđima, kukovima ili drugim delovima tela.

Osim toga, pravilan položaj može poboljšati cirkulaciju i doprineti opuštanju mišića, što može dovesti do dubljeg i kvalitetnijeg sna.

Značaj malih promena

Džejms Mur naglašava da male promene u svakodnevnim navikama mogu imati veliki uticaj na opšte zdravlje i blagostanje. Njegova jednostavna, ali efikasna rešenja za svakodnevne zdravstvene tegobe privlače pažnju široke publike, ističući važnost pravilne nege tela i uma za očuvanje opšte dobrobiti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading