DA LI ZNATE ČEMU SLUŽE METALNE NITNE NA FARMERKAMA? Nisu modni detalj, za sve su krivi radnici

Autor: Aleksandar Novaković

Lifestyle

02.06.2024

13:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za farmerke i njihov nastanak vezano je mnogo zanimljivih priča, a posebno je zanimljivo objašnjenje zašto se stavljaju metalne nitne.

DA LI ZNATE ČEMU SLUŽE METALNE NITNE NA FARMERKAMA? Nisu modni detalj, za sve su krivi radnici

Foto: shuttrestock

Metalne nitne na farmerkama su postale uobičajena pojava, ali malo ljudi zna da su one zapravo uvedene kako bi ojačale pantalone i sprečile njihovo cepanje.

Prvi put ih je uveo američki krojač Džejkob Dejvis, koji je došao na ideju da koristi metalne diskove kako bi ojačao šavove pantalona. Ove inovacije su postale standardni deo dizajna kada je kompanija "Levi Strauss & Co" patentirala ovaj dizajn 1873. godine.

Kako su se farmerke ojačale metalnim nitnama?

Bakrene nitne su prvi put dodate na farmerke još 1829. godine, nakon žalbi rudara koji su nosili ove pantalone. Težina alata i često zavlačenje ruku u džepove su dovodili do pucanja rubova farmerki, pa je bilo neophodno pronaći rešenje.

Foto: pixabay.com

Zanimljivi podaci o farmerkama

Krojač Džejkob Dejvis je došao na ideju da dodavanjem metalnih nitni na šavove stvori izdržljivije farmerke. Ova inovacija je omogućila da farmerke postanu izdržljivije i pogodnije za radnike.

Dodavanjem metalnih nitni, farmerke su postale jače i izdržljivije, posebno za radnike koji su se svakodnevno koristili alatom. Ovaj dizajn je postao standardni deo farmerki i danas predstavlja jedan od najizdržljivijih delova ovog odevnog predmeta.

Metalne nitne su postale neizostavan deo farmerki i doprinele su tome da farmerke postanu simbol izdržljivosti i praktičnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading