STARI MUZEJSKI TRIK: Dodajte u vodu samo jedan magični sastojak, i prašinu nećete morati da brišete nedeljama!

Autor: Aleksandar Novaković

Lifestyle

01.06.2024

16:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stari i provereni muzejski trik sa dodavanjem glicerina, promaniće vaš način čišćenja zauvek

STARI MUZEJSKI TRIK: Dodajte u vodu samo jedan magični sastojak, i prašinu nećete morati da brišete nedeljama!

Foto: Shutterstock

Glicerin je veoma poznat po svojoj sveopštoj primeni, ali manje je poznato da može da se koristi kao odlično sredstvo za čišćenje.

Nekoliko kapi glicerina u vodi za čišćenje može da donese neverovatne rezultate. Evo nekoliko saveta kako da iskoristite glicerin za čišćenje:

Brzo i efikasno čišćenje podova

Jednostavno dodavanje nekoliko kapi glicerina u kantu vode može značajno poboljšati čišćenje prljavih podova. Ova metoda je efikasna i brza, a rezultati su iznenađujući.

Uklanjanje prašine i održavanje čistoće

Dodavanje malo glicerina u posudu sa vodom za brisanje može značajno produžiti period između čišćenja, jer prašina neće biti vidljiva najmanje 10 dana. Ova metoda se čak koristi u muzejima za održavanje čistoće površina.

Republika

Foto: Shutterstock

Stari muzejski trik za čišćenje kuće

Uklanjanje fleka na tkanini

Stavljanje nekoliko kapi glicerina na fleku, a zatim ispiranje vodom sa malo posoljavanja može biti vrlo efikasno u uklanjanju fleka. Takođe, mešavina glicerina i soli može biti korisna za uklanjanje fleka od čaja, kafe ili čokolade.

Održavanje kožnog nameštaja

Ukoliko ste ogrebali kožni nameštaj, glicerin može biti spas. Samo ga obrišite pamučnom krpom umočenom u glicerin, i ponovite postupak nekoliko puta za optimalne rezultate.

Čišćenje prozora

Pomešavanje glicerina i etil alkohola u odnosu 1:10 može biti odlično sredstvo za čišćenje prozora. Ovaj rastvor će održati prozore čistim dugo vremena, sprečavajući nakupljanje prašine i prljavštine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading