OVAKVU MUSAKU NISTE PROBALI: Grčki način spremanja je sve ODUŠEVIO, jedan sastojak je KLJUČAN!
Svi će vam tražiti parče još.
Retko kada ćemo čuti da neka osoba ne voli musaku. Jelo od mlevenog mesa i krompira, zaliveno jajima i mlekom, mnogima je broj jedan ručak!
Grčka musaka je nešto drugačija, ali je ukus takođe ukus fantastičan. Sigurno ćete oduševiti sa njom jer su sastojci samo "pojačani" i izmenjeni.
Sastoji:
Jedan patlidžan,
800 grama mešanog mlevenog mesa,
dve paprike,
šest krompira,
200 grama paradajz pirea,
150 ml vode,
so, biber, mlevena paprika.
Za preliv:
Dve kašike brašna,
40 grama maslaca,
800 ml jogurta,
150 grama sira,
tri jajeta,
biber, so, origano.
Priprema:
Patlidžan prvo dobro oprati,osušiti ubrusima, pa iseći na lepe tanke šnite, usoliti i ostaviti da petnaestak minuta odmore i puste sok. Nakon toga ih treba ocediti, proprati i svaku krišku osušiti na ubrusu, pa propržiti na maslinovom ulju. Svaku stranu pržiti minut-dva, ne više.
Krompir iseckajte na tanke kolutove, a zatim ih blago preržite. Odvojte ih i stavite na ubrus da se masnoća upije.
Luk sitno isecakajte pa propržite, zajedno sa dve iseckane paprike a zatim dodajte mleveno meso. Posle 20 minuta, dodajte 200 grama paradajz pirea. Pržite sve dok sva tečnost ne upije, pa dodajte začine.
Bešamel sos
Na ulju i malo maslaca propržiti brašno, pazeći da ne potamni, dodati mleko i začine i skuvati. Sos treba da bude nešto gušći nego obično.
Nađite odgovarajuće posuđe a zatim krenite da ređate. Prvo patlidžan, zatim meso, krompir, pa zatim bešamel. I sve tako dok se svi sastojci ne potroše. Na samom kraju dodajte rendani sir.
BONUS VIDEO:
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)