NAPRAVITE NAJBOLJE KNEDLE ZA SUPU: Svi preskaču jedan sastojak, a u njemu je TAJNA zbog kojeg se ne raspadaju!
Ovaj recept za domaće knedle provereno uspeva iz prve!
Svi koji vole domaću kuhinju, znaju da nema ništa lepše od supe sa knedlama. Ipak, retko ko ih stavlja jer ne uspevaju često i raspadaju se.
Ipak, pomoću ovog recepta je ta prava "magija" gde knedle ostaju u prvobitnom obliku !
Sastojci:
- Jedno jaje,
- jedna kašičica ulja,
- četiri ravne supene kašike griza,
- prstohvat soli.
Priprema:
Belance i žumance odvojite, pa belance penasto umutite. Zatim dodajte žumance i promešajte da se sjedini. Sipajte ulje i griz. Lagano promešajte, pa ako je potrebno dodajte još jednu kašiku griza. Smesa treba da bude gušća, ali ne pregusta. Ostavite deset minuta da malo nabubri. Kašiku prvo umočite u supu, pa uzimajte smesu, i lagano psuštajte u šerpu. Nemojte punu kašiku jer će knedle biti ogromne. Poklopite i ostavite da se kuvaju nekih pet minuta i supa je gotova.
Nikako nemojte da zaboravite da dodate ulje u smesu, jer će ono pomoći da se knedle ne lepe. Takođe jako je bitno da belanca je penasto umutite, pa da dodate žumanca.
BONUS VIDEO:
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)