KROMPIR IZ RERNE SA OVIM SOSOM JE ODLIČAN IZBOR ZA DANAŠNJI RUČAK: Gotovo BRZO, ukusno "prste da poližeš"
Krompir na ovaj način morate probati.
Pržen, kuvan, pečen, ili kao deo salate, krompir je uvek savršen izbor za obrok sa porodicom.
Ako ste u žurbi i nemate puno vremena za pripremu, krompir iz rerne je brz i ukusan izbor koji će biti spreman u tren oka.
Pečeni krompir je odličan kao prilog uz meso, a ako ga poslužite sa salatom, dobićete kompletan obrok koji će svi uživati.
Sastojci:
- Šest većih krompira
- 120 ml ulja
- tri kašike brašna
- 100 grama slaninice
- 300 ml mleka
- 350 ml vode
- 200 gr kačkavalja
- so, biber
- začini po ukusu
- ulje
Priprema:
U šerpu sipajte malo ulja, pa dodajte brašno i pržite tri minuta pazeći da ne zagori.
Zatim nalijte mleko i vodu, pa sve fino promešajte.
Dodajte so, biber i začine po ukusu i mešajte dok se tečnost blago ne zgusne.
Sto grama kačkavalja izrendajte na krupno rende, i dodajte ga u šerpu.
Krompir oljuštite i isecite na listiće. Pleh u kom ćete peći podmažite uljem, pa ređajte kriške krompira tako da se preklapaju.
Sos prelijte preko krompira i pospite sa preostalih 100 gr kačkavalja i slaninicom.
Posudu prekrijte folijom i stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni 45 minua.
Proverite nožem ili višljuškom da li je krompir mekan, tako ćete najbolje odrediti da li ga je potrebno još peći ili ne.
Služite ga toplog uz piletinu ili neko drugo meso ili kao kompletan obrok uz salatu po izboru.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)