OVAKO ĆETE IZBEĆI GOJENJE TOKOM PRAZNIKA: Probajte "UBICU SALA" - malim trikovima do tela iz snova!

Autor: N.J.

Lifestyle

01.01.2023

10:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sledite ove savete i nećete "nabaciti" ni kilogram tokom praznika.

OVAKO ĆETE IZBEĆI GOJENJE TOKOM PRAZNIKA: Probajte "UBICU SALA" - malim trikovima do tela iz snova!

Foto: Shutterstock

Novogodišnjoj trpezi  baš je teško odoleti, pogotovo što kao narod obožavamo kada je sto preplavljen hranom i pićem. Takvo ponašanje donekle proističe iz želje da budemo pravi domaćine, a mnogi bi doživeli kao uvredu kada bi im neko iz kuće otišao gladan. Ipak, to ne znači da je za praznike dozvoljeno prejedanje. Treba uživati u svakom jelu, a i biti umeren. Osim sitnih trikova koje bi trebalo da iskoristiti kako bi ostali vitki, predlažemo i jedan napitak koji mnogi doživljavaju kao "ubicu sala".

Trikovi za održavanje kilaže tokom praznika

Prejedanje je postalo sastavni deo praznika, stoga je jasno zašto ih se mnogi na neki način "plaše". Evo kakve posledice su moguće, kako biste unapred bili obavešteni:

Nekada će vaga pokazati i neki kilogram više, čak iako se niste baš mnogo opustili. To je posledica zadržavanja vode, a samo zadržavanje događa se zbog većeg unosa ugljenih hidrata i soli ili viška hrane koji se još uvek nije svarila. Samo se ubrzo vratite na svoju ishranu i videćete kako se ti kilogrami "gube".

Znači, za jedan dan se sigurno nećete ugojiti, ali pokušajte da to ne pređe u narednih deset dana! Vodite bar malo računa o količini, nećete sigurno jesti šargarepu dok drugi oko vas jedu pečenje i kolače. Pojedite ono što ste planirali bez griže savesti, uživajte u svakom zalogaju, ali ne preterujte!

Foto: pexels.com

Praznična večera sa porodicom

Izaberite omiljenu hranu

Imate dve opcije ili da od svega probate po malo, (ali zaista malo), ili da izabere ono što vam je omiljeno i to pojedete u većoj količini i tu se zaustavite. Nekada bez obizira na to što nismo gladni, dovoljno je samo da vidimo hranu koju volimo i navalimo bez neke stvarne potrebe.

Trenig, šetnja ili bilo koja aktivnost

Nemojte tokom praznika baš previše da se opustite. Potrudite se da održavate neku rutinu ili na primer šetajte bar jedan sat pred spavanje ili u toku dana. Trudite se da na bilo koji način budete aktivni.

Foto: pexels.com

Trening tokom zimskih dana

Pijte vodu!

Verovatno ste čuli da kažu "ako ste gladni popijte vodu". Zašto? Jer nekada nije reč o gladi već o tome da ste dehidrirali, a to onda tera osobu da pomisli da je gladna. Zato konzumirajte mnogo vode tokom praznika.

Napitak koji ubija salo

Sastojci:

Velika količina peršuna
1 kašičica jabukovog sirćeta
1 kašičica cimeta
1 kašika nastruganog đumbira
limun
Pola litra vode

Priprema:

Sve sastojke staviti u blender i dobro usitniti da se dobije gusta smesa. Dodati im ledenu vodu i popiti pre spavanja. Ujutru ćete se već osećati lakše, izbacićete sav višak vode iz tela, a masti će početi da se tope. Pijte ovaj napitak svako veče mesec dana i rezultati će biti više nego vidni. Salo sa kritičnog središnjeg dela će se u velikoj meri istopiti, a stomak će biti ravan, prenosi "Krstarica".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading