STAVITE KOCKU LEDA NA OVAJ DEO TELA: Posle 20 minuta bićete kao NOVI, nestaje stres, a bolovi se smanjuju!

Autor: Aleksandar Novaković

Lifestyle

10.06.2024

00:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema tradicionalnoj kineskoj medicini, postoji jednostavan trik koji može da vam pomogne da se oslobodite stresa, bola i nesanice.

STAVITE KOCKU LEDA NA OVAJ DEO TELA:  Posle 20 minuta bićete kao NOVI, nestaje stres, a bolovi se smanjuju!

Foto: Pascal BROZE / Onoky / Profimedia

Držanje kocke leda na određenoj tački na vratu, poznatoj kao Feng Fu tačka, može da donese brojne koristi.

Ova drevna metoda lečenja akupresurom veruje se da može da ublaži stres, bolove u telu, glavobolje, menstrualne bolove, poboljša san, probavu, cirkulaciju i čak podrži rad štitne žlezde.

Kako funkcioniše Feng Fu tačka?

Feng Fu tačka se nalazi na vratu, u šupljini na donjem kraju lobanje, tačno tamo gde je udubljenje na potiljku. Držanjem kocke leda na ovoj tački svakodnevno, veruje se da se telo može ojačati i postići ravnoteža životne energije, što dovodi do brojnih pozitivnih efekata na zdravlje.

Kako primeniti ovu metodu?

Preporučuje se da udobno legnete na stomak, zamotate kocku leda u krpu, postavite je na Feng Fu tačku i opustite se tokom dvadeset minuta. Ova praksa može biti posebno korisna za osobe koje pate od stresa, bolova u telu ili imaju problema sa spavanjem.

Republika

Foto: Shutterstock

Jednostavan trik za brzi oporavak tela

Korisne strane

Prema tradicionalnoj kineskoj medicini, stimulisanje Feng Fu tačke ledom može da dovede do ojačane životne energije, što se manifestuje kroz poboljšan san, smanjenje bolova i podršku vitalnim funkcijama poput probave, cirkulacije i disanja.

Osim toga, veruje se da ova metoda može da ublaži vaginalne i gastrointestinalne infekcije, kao i da stimuliše rad štitne žlezde.

Čak i ukoliko niste pobornik akupresure, ovaj jednostavan metod sa ledom može da bude koristan za postizanje psihičke i fizičke relaksacije. Isprobajte ovu drevnu tehniku i otkrijte kako vam može pomoći da se oslobodite stresa i unapredite svoje zdravlje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading