NE, NOVAC I USPEH NISU NAJVAŽNIJI: Psiholozi otkrili tajnu najsrećnijih ljudi, jedna stvar koju svi možemo da uradimo je KLJUČNA!

Autor: Aleksandar Novaković

Lifestyle

20.05.2024

16:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stefani Harison, autorka koja se već deset godina bavi naukom o sreći, tvrdi da novac i uspeh nisu ključ sreće, već nešto jednostavnije.

NE, NOVAC I USPEH NISU NAJVAŽNIJI: Psiholozi otkrili tajnu najsrećnijih ljudi, jedna stvar koju svi možemo da uradimo je KLJUČNA!

Foto: Shutterstock

Prema njenim rečima, tajna sreće leži u tome da koristite sve što vam je na raspolaganju, da pomognete drugim ljudima.

U nedavnoj studiji sprovedenoj na 122 osobe sa simptomima anksioznosti i depresije, psiholozi su testirali ovu teoriju, deleći ispitanicima zadatke koji uključuju ljubaznost, društvene aktivnosti ili vođenje dnevnika svojih misli.

Rezultati su pokazali da je grupa koja je imala zadatak da bude ljubazna najviše napredovala.

Prioritet je zajednički rad i pomaganje drugima

Stefani Harison ističe da je verovanje da će nas sticanje materijalnih stvari, postizanje uspeha i izvršavanje zadataka učiniti srećnim ukorenjeno u vrednostima "stare sreće".

Sa druge strane, ona zagovara koncept "novog srećnog" života koji daje prioritet zajedničkom radu, traženju pomoći i pomaganju drugima, verujući da ovi postupci vode ka istinskoj sreći.

Republika

Foto: Shuterstock

Nije sve u parama

Pomaganje drugima kao ključ za sopstvenu sreću

Harisonova ističe da je pomaganje drugima jedna od osnovnih ljudskih potreba, poput potrebe za vezom, ljubavlju ili samopoštovanjem. Ona naglašava da pomaganje nas čini srećnim i da smo tu da pomognemo jedni drugima. 

Ona je podelila nekoliko načina na koje možete pomoći drugima:

  • Pošaljite poruku svojoj voljenoj osobi i dajte joj do znanja koliko je cenite
  • Pozovite prijatelja sa kojim se dugo niste čuli
  • Nasmejte se strancu

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading