RUSKI KARDIOLOG RAZJAŠNJAVA: Evo koliko je OPASNO spavati na levom boku, ako imate OVE zdravstvene probleme!

Autor: M.O.

Lifestyle

05.09.2023

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako na Internetu postoji mnogo polemike u vezi ove teme, jedan kardiolog je rešio da konačno prekine ovu dugogodišnju debatu.

RUSKI KARDIOLOG RAZJAŠNJAVA: Evo koliko je OPASNO spavati na levom boku, ako imate OVE zdravstvene probleme!

Foto: pexels.com

Iako na internetu postoji mnogo polemike u vezi ove teme, jedan kardiolog je odlučio da okonča ovu dugogodišnju debatu.

Dok jedni tvrde da spavanje na levoj strani negativno utiče na srce, drugi smatraju da je to sve samo mit - ali šta je zapravo istina?

Kardiolog Ana Korenevich je pružila svoje mišljenje u vezi ove teme: "Definitivno možete spavati na levoj strani. To vam neće naškoditi ni na koji način, čak i ako imate probleme sa srcem i krvnim sudovima. Ako ste zdravi, slobodno spavajte kako vam je udobno."

Foto: Photo by Vladislav Muslakov on Unsplash

Spavanje na levom boku se ne preporučuje svima.

 

Međutim, dr. Korenevich je takođe iskoristila ovu priliku da naglasi važnost obratiti pažnju na simptome koji bi mogli ukazivati na potencijalne probleme sa srcem. "Neretko bol u želucu može biti povezana sa srčanim udarom. Stoga je važno da obratite pažnju. Ako bol ne prođe nakon nekog vremena, preporučuje se da se što pre konsultujete sa lekarom."

Važno je istaći da, iako su stručna mišljenja značajna, uvek je najbolje da se pridržavate medicinskih saveta i da potražite pomoć od lekara ukoliko imate bilo kakvih nedoumica ili zdravstvenih problema.

Osim toga, važno je da vodite računa o svom celokupnom zdravlju. Redovne fizičke aktivnosti, uravnotežena ishrana i redovne posete lekaru mogu značajno doprineti vašem kardiovaskularnom zdravlju. Pripazite na svoje navike i osluškujte svoje telo kako biste živeli što zdravijim i srećnijim životom.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading