SKINITE SE SA ŠEĆERA UZ OVAJ SLATKIŠ: Nastasja je pobedila RAK, sada se zdravo hrani i savetuje i vas kako to da uradite!

Autor: N.J.

Lifestyle

20.01.2023

17:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skinite se sa šećera uz pomoć saveta žene koja je pobedila rak!

SKINITE SE SA ŠEĆERA UZ OVAJ SLATKIŠ: Nastasja je pobedila RAK, sada se zdravo hrani i savetuje i vas kako to da uradite!

Foto: printscreen/ YouTube/ Glas javnosti

Nastasja Nedimović, na Instagramu poznatija kao Kancer influenser, svakodnevno deli svoje savete nakon istraživanja koje je obavljala kako bi se tokom borbe sa opakom bolešću zdravije hranila. Jedna od ključnih prepreka u želji da se zdravije hranimo su slatkiši. Ali ako ih pripremite na ovaj način, i izbacite sve štetne sastojke, dobićete dva kilograma slatkog uživanja za oko 1900 dinara. Šta kažete na to?

Kao napomenu ona je izdvojila da su zdrave ako su jedu umereno, a biće vam svakako potrebne ako pokušavate da se “skinete“ sa industrijskog šećera i zaslađivača.

Foto: Izvor: Instagram video/ cancer.influencer

Nastasja napravila zdrave slatkiše

Za bazu vam je potrebno dve kutije svežih urmi, tri supene kašike sirovog kakao praha i tri supene kašike kokosovog ulja. Podelite bazu na 3 ili 4 dela, pa dodate šta želite. Na primer, ona je u prvi deo dodala 300 grama pečenih mlevenih lešnika i tri kašike kokosa, u drugi 300 grama pečenih mlevenih badema i četiri supene kašike kokosa, a u treći deo stavila je samo kokos. Smesa bi trebalo da bude malo lepljiva. Prebacite je u činiju obloženu papirom za pečenje, stavite na kratko u zamrzivač da se stegne, seckate na željene oblike i čuvate u frižideru.

 

Inače, urme su jedno od najzdravijeg suvog voća. One pozitivno utiču na kompletan organizam te su i bogate hranjivim materijama, imaju brojne antioksidante, ali su i prirodno slatke, što ih čini izvanrednim "slatkišem".

Suvo voće možda nije tako privlačno, ali ima svoje prednosti. Može se konzumirati u bilo koje doba dana, a nutricionisti oduvek govore da je to dobar izvor energije. Pak, za ljude koji imaju neku vrstu problema sa insulinom, suvo voće možda nije pravi izbor, ali bi o tome prvenstveno trebalo da se posavetuju sa nutricionistom. U svakom slučaju, šećeri koji se nalaze u suvom voću značajno su zdraviji od onih u kupovnim slatkišima.

Uživajte!


BONUS VIDEO:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading