OPADANJE, PERUTANJE I LOMLJENJE KOSE – SVE SE REŠAVA JEDNOSTAVNO: Prirodno ulje pravo je čudo!

Autor: N.J.

Lifestyle

19.01.2023

14:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bademi su pravo čudo za kosu!

OPADANJE, PERUTANJE I LOMLJENJE KOSE – SVE SE REŠAVA JEDNOSTAVNO: Prirodno ulje pravo je čudo!

Foto: YouTube/ GULSUMUN SARAYI TV

Bademi su dobri zato što su izvor magnezijuma, minerala i pomažu ljudima koji se bore sa dijebetesom jer kontrolišu nivo šećera u krvi. Sadrže vitamin E, cink i selen. Veruje se da bademovo ulje može dosta da pomogne kod kožnih oboljenja, a sami bademi štite srce jer su bogati antioksidantima. Takođe, oni smanjuju loš holesterol. Pored navedenog, bademi imaju i druge zdravstvene prednosti za telo. Ljuska badema sadrži probiotike koji su odlični za razmnožavanje dobrih crvenih bakterija. Takođe, bogati su zdravim nezasićenim mastima i oni su veganski izvor kalcijuma.

Foto: YouTube/ GULSUMUN SARAYI TV

Bademi i beli luk za zdravu kosu

Kako obnoviti kosu?

Potrebno vam je 80 grama badema. Uzmite i sameljlite ih. Prespite ih u neku teglu koja ima poklopac. Zatim uzmite devet čena belog luka. Takođe ga sameljite, zatim dodajte 200 mililitara maslinovog ulja, sve promešajte. U šerpu stavite peškir, a u sredinu teglu. Preko prelijete vodom, i tako će peškir sprečiti pucanje tegle. Kuvate na srednjoj temperaturi. Mešajte, a kada krene da ključa isključite ringlu. Kuvajte na laganoj vatri 30 minuta. Smesu procediti u teglu kroz cediljku. U drugu staklenu teglu stavite beli luk i bademe. To ne morate bacati već možete iskorstiti za salate ili neka druga jela. Nanosite ulje na koren kose i masirajte prstima. Ovo ulje sprečava gubitak kose i čini je gušćom, prenosi kanal “Gulsumun sarayi TV“.

Da li ste probali neko domaće ulje za rast i negu kose?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading