OVAKO ISKORISTITE PREOSTALE URME: Kuglice od tri sastojka, spremne za čas!

Autor: N.J.

Lifestyle

12.01.2023

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napravite ove kuglice za pet minuta - slatke i ukusne, a zdrave!

OVAKO ISKORISTITE PREOSTALE URME: Kuglice od tri sastojka, spremne za čas!

Foto: Izvor: Printscreen/ YouTube/ Mikina kuhinja

Probajte recept  za zdrave kuglice od urmi, i iskoristite suvo voće koje verovatno već danima stoji na stolu od Badnje večeri. Sigurno ćete uživati, a slatkiš je jedan od bržih za pripremu. Pravi se samo od tri sastojka i za čas dobijete ukusan dezert.

Potrebno vam je:

400 grama urmi

150 grama lešnika

Tri pune kašike organskog kakao praha

Priprema:

Urme očistite jednu po jednu i stavite u veliku činiju. Lešnik izblendajte u secku dok ne ostane u vidu sitnih komada. U lešnik dodajete kakao prah. Bitno je da bude nezaslađen, jer su urme već dovoljno slatke. Sada uzmite lešnik, otprilike nekoliko kašika, dve tri velike na primer, stavite u blender pa dodajte nekoliko očišćenih urmi. Ne možete sve odjednom lepo izblendati, tako da je najbolje ovako jedan po jedan deo. Kada bude gotovo, odnosno izblendano, smesa će biti dosta lepljiva. Smesu pospite sa još malo kakao praha. Rukama formirajte kuglice i ređajte na tanjir. Za kraj uvaljajte ih u pečeni, mleveni lešnik ili nešto drugo po izboru, prenosi kanal “Mikina kuhinja“.

Ako ste pak ljubitelji klasičnih slatkiša gde je neverovatna kombinacija krema, mlevenog keksa i banane, recept za rolat pogledajte OVDE.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading