GOJAZNOST, AKNE I BOLOVI U STOMAKU OZNAČAVAJU OVU BOLEST: Krvarila je 83 dana, ni LEKARI joj nisu verovali

Autor: N.J.

Lifestyle

14.01.2023

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Imala je menstrualni ciklus 83 dana.

GOJAZNOST, AKNE I BOLOVI U STOMAKU OZNAČAVAJU OVU BOLEST: Krvarila je 83 dana, ni LEKARI joj nisu verovali

Foto: pexels.com

Roni Mai iz Severne Karoline imala je menstrualni ciklus koji je trajao čak 83 dana. Ona je morala zbog tako teškog stanja da primi transfuziju krvi. Lekari kada su je primili nisu mogli da poveruju u kakvoj je situaciji devojka.

- Da li si sigurna da imaš krvarenje onoliko koliko kažeš? - upitao ju je doktor u Hitnoj pomoći.

Policistični jajnici

Ona je ceo život imala obilne i bolne mestruacije. Užasna situacija desila se 2018. godine kada je ustala od stola i videla da stoji u lokvi krvi. Ona je dobila dijagnozu sindroma policističnih jajnika, zbog kog u proseku pati jedna od osam žena, prenosi "Dejli mejl".

Foto: Shutterstock

Ženu boli stomak

Transfuzija krvi i anemija

Pokušala je da zaustavi krvarenje, ali ipak nije uspela.

 - Duboko su sebi sam znala da nešto nije u redu - objašnjavala je.

Ona je čak dva puta tražila pomoć od lekara, a zbog svog stanja imala je i napade panike i ubrzan rad srca, prenosi "Informer".

Inače, menstruacija traje otprilike pet do sedam dana, retko kada više.

Lečenje policističnih jajnika

Tačan uzrok nastaka policističnih jajnika nije skroz poznat. Samo lečenje zavisi od godina osobe, kao i od individualnih simptoma devojke. Simptomi policističnih jajnika mogu biti i akne, gojaznost, neredovni ciklusi ili problem sa začećem. Obično se većina simptoma popravi odnosno "izbledi" kada se reguliše telesna težina, smanji unos šećera i generalno ugljenih hidrata. Umereno vežbanje takođe poboljšava zdravstveno stanje. Takođe, lečenje zavisi i od toga da li devojka želi trudnoću. Ako ne želi obično joj ginekolog prepisuju pilule za kontracepciju koje sadrže takozvane antiandrogene.  Svakako sindromu treba pristupiti sa što više opreza, a terapiju piti i ponašati se u skladu sa preporukama lekara, piše "Pliva zdravlje".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading