MOŽETE SE ZAHVALITI SALU NA BUTINAMA I CELULITU: Ono što žene najviše mrze štiti od čak DVE ozbiljne bolesti!

Autor: N.J.

Lifestyle

17.12.2022

17:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Deluje nemoguće, ali istraživanja pokazuju da su "veće" butine i celulit dobri za zdravlje!

MOŽETE SE ZAHVALITI SALU NA BUTINAMA I CELULITU: Ono što žene najviše mrze štiti od čak DVE ozbiljne bolesti!

Foto: Shutterstock

Stručnjaci su istakli da su veće butine i celulit zapravo korisni za vaše zdravlje i to na osnovu izvršenog istraživanja. Istraživači u Džordžiji, otkrili su da žene koje skupljaju salo oko bedara, bokova i stražnjice, zapravo su dodatno zaštićene od demencije i moždanog udara, a evo o kakvom istraživanju je reč.

Doktori su za časopis "Dijabetes" otkrili da mast koja se nalazi ispod kože i uzrokuje celulit takođe štiti od poremećaja koji su povezani sa upalom. Test je sproveden na miševima i istraživači su saznali da kod ženke glodavaca podvrgnute liposukciji, pri čemu im je uklonjeno salo - njihov nivo upale naglo je porastao, prenosi "San".

Takođe, prethodne studije pokazale su da se upala mozga može pojaviti decenijama pre nego što se pojave simptomi demencije. Drugi istraživači ranije su otkrili da bi konzumacija hrane i pića s visokim protivupalnim svojstvima mogla pomoći u sprečavanju demencije.

A novo istraživanje zbunjuje - žene namerno treba da dobiju salo na butinama da bi se zaštitile od bolesti.

Foto: Photo by Huha Inc. on Unsplash

Žena meri obim

Profesor Alekis Stranahan, rekao je da istraživači sada moraju obratiti pažnju na razlike u polovima kako bi svi bili zaštićeni na odgovarajući način.

- Moramo preći onu vrstu pojednostavljene ideje da svaka polna razlika uključuje hormonske razlike i izloženost hormonima. Moramo stvarno dublje razmisliti o temeljnim mehanizmima polnih razlika kako bismo ih mogli lečiti i priznati ulogu koju pol igra u različitim kliničkim ishodima - rekao je.

Dodao je da bi gubitak masnoće mogao imati različite učinke na različite delove mozga - što bi dalje takođe trebalo istražiti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading