DA LI INTIMAN ODNOS MOŽE DA ZAMENI VEŽBANJE? Da biste smršali morate da radite OVO, brojke su smešne

Autor:

Lifestyle

31.05.2024

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šta mislite, koliko potrošite kalorija tokom intimnog odnosa?

DA LI INTIMAN ODNOS MOŽE DA ZAMENI VEŽBANJE? Da biste smršali morate da radite OVO, brojke su smešne

Foto: shutterstock

Rasprava na internetu je uzburkana ovim pitanjem, a stotine korisnika Reddita se uključilo u diskusiju o tome šta tačno "broji" kao trening. Jedan korisnik je šaljivo primetio: "Trening kraći od pet sekundi? Nikako," dok je drugi dodao: "Samo ako postaneš profesionalac." Ali, šta kažu stručnjaci?

Kieran Sheridan, fizioterapeut veruje da jeste moguće, ali bi bilo potrebno mnogo napora i vremena.

- Na neki način može, ali bi zahtevalo previše napora i vremena. Trebalo bi da ciljate neke mišiće - rekao je Sheridan.

Prema njegovim rečima, šest minuta intimnog odnosa sagoreva oko 21 kaloriju. Da biste pretvorili to u značajnu rutinu, trebalo bi da se prepustite strastima tri ili četiri puta dnevno po pola sata svaki put, sagorevajući između 315 i 420 kalorija. Međutim, u svakodnevnoj jurnjavi kroz obaveze, ovo je verovatno previše nerealno za većinu ljudi, piše "Miror".

Foto: Shutterstock

Koliko se kalorija sagoreva tokom intimnog odnosa


Dr Lavrense Kuningham, lekar opšte prakse takođe upozorava ljude da dobro razmisle pre nego što zamene teretanu romansom.

- Da bi se*s "brojao" kao umerna fizička aktivnost, intimna aktivnost bi morala biti intenzivna i produžena, slična brzom hodanju ili vožnji bicikla, što je retko slučaj.


Ipak, oba stručnjaka priznaju da se*s ima niz zdravstvenih benefita - čak i ako nije zamena za teretanu. Redovan odnos pojačava hormone zadovoljstva poput oksitocina i serotonina, što može poboljšati raspoloženje smanjenjem stresa i anksioznosti. Jedno istraživanje čak je otkrilo da može ojačati imunološki sistem, sa manjom incidencijom bolesti kod ljudi koji imaju se*s više od tri puta mesečno.

Iako intiman odnos može imati pozitivan uticaj na zdravlje, stručnjaci ističu da je ipak bolje usvojiti tradicionalne metode vežbanja koje će ciljano uticati na zdravlje. Doktor zaključuje:

- Balansiran pristup, koji uključuje redovne kardio i trening vežbe, zajedno sa drugim merama životnog stila, pruža najbolju formulu za zdravlje.

Šta vi mislite?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading