AKO OVO RADITE SAT VREMENA DUŽE DNEVNO, U KREVETU ĆETE BITI ZVER: Sve će se tresti, zahvalite se kasnije

Autor:

Lifestyle

25.03.2024

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na ovaj način izdržaćete duže tokom intimnih odnosa.

AKO OVO RADITE SAT VREMENA DUŽE DNEVNO, U KREVETU ĆETE BITI ZVER: Sve će se tresti, zahvalite se kasnije

Foto: Shutterstock

Intiman odnos

Istraživanje koje je pokazalo da dodatni sat sna može poboljšati intiman život žena izazvalo je veliku pažnju javnosti. Prosečnoj odrasloj osobi je potrebno sedam do devet sati sna, dok starijima od 65 godina treba nešto manje, oko sedam do osam sati. Međutim, dodatni sat sna može imati značajan uticaj na intimni život, kako je pokazala ova studija.

Uticaj sna na intimnu želju

Nakon ispitivanja 171 žene tokom 14 uzastopnih dana, analiza je pokazala da je dodatnih 60 minuta sna povezano sa "većom intimnom željom sledećeg dana". Takođe, žene sa dužim prosečnim trajanjem sna prijavile su jače uzbuđenje od žena sa kraćim prosečnim trajanjem sna.

Foto: shutterstock

Istraživanje koje je pokazalo da dodatni sat sna može poboljšati intiman život žena


Problemi sa spavanjem

Studija iz 2005. pokazala je da "žene više pate od nesanice od muškaraca, teže zaspu i da se osećaju pospanije tokom dana". Osim toga, studija objavljena u naučnom časopisu Menopauza otkrila je da žene srednjih godina koje nisu dobro spavale imaju dvostruko veće šanse da imaju smanjenu se*sualnu želju i zadovoljstvo od onih koje su obično dobro spavale, piše "Večernji list".

Dobar san može poboljšati opšte raspoloženje, što može rezultirati većim interesovanjem za se*s. S druge strane, više se*sualne aktivnosti može pomoći da bolje spavate. Istraživanje na 442 žene i 336 muškaraca pokazalo je da su vrhunci sa partnerom povezani sa percepcijom povoljnih ishoda sna. Oksitocin i prolaktin, hormoni koji se oslobađaju nakon vrhunca, mogu izazvati pospanost i olakšati da osoba zaspi, prenosi "Krstarica".

Ova istraživanja jasno pokazuju da postoji veza između sna i intimnog života, te da jedno može značajno uticati na drugo. Stoga, briga o kvalitetu sna može imati pozitivan uticaj na se*sualni život.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading