SOČNA I JEDNOSTAVNA: Fantastična ROZEN TORTA sa čokoladnim pudingom

Autor: Aleksandar Novaković

Lifestyle

07.06.2024

07:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vikend je idealno vreme za opuštanje i uživanje u slatkim poslasticama, a recept za Rozen kolač sa čokoladom je upravo ono što vam treba za tu priliku.

SOČNA I JEDNOSTAVNA: Fantastična ROZEN TORTA sa čokoladnim pudingom

Foto: Shutterstock

Ovaj kolač, sa bogatim čokoladnim punjenjem i hrskavim gotovim korama, predstavlja pravi užitak za sve ljubitelje slatkiša. Uz to, jednostavan je za pripremu, a njegova bogata i kremasta tekstura će oduševiti svakoga ko ga proba.

Sastojci:

  • 1 pakovanje rozen kora
  • 1 l mleka
  • 200 g putera
  • 100 g crne čokolade
  • 10 kašika šećera
  • 3 pudinga od čokolade ili po želji
  • 100 g mlevenog keksa
  • 1 kašika gustina

Priprema u nekoliko koraka:

Krenite sa pripremom tako što ćete od ukupne količine mleka odvojiti oko 200 ml i dodati mu pudinge, gustin i šećer, pa sve sjediniti. Zatim, stavite ostatak mleka na laganu vatru i sačekajte da dođe do vrenja. Nakon toga dodajte puding smesu i konstantno mešajte dok se sve ne zgusne, što će dati kremastu teksturu kolaču.

Neodoljivo punjenje 

U vruć puding dodajte puter i mešajte dok se ne sjedini, a zatim dodajte i mleveni keks, pa ponovo sve sjedinite. Sledeći korak je premazivanje rozen kora toplom puding smesom, ali zadnju koru ne treba da mažete.

Republika

Foto: Shutterstock

Ukus je božanstven

Sačekajte da se malo ohladi, pa istopite čokoladu sa 3 kašike ulja i prelijte preko kolača, čime ćete dodatno upotpuniti ukusnu kombinaciju čokolade i kore.

Savršenstvo nakon hlađenja

Nakon što ste završili sa pripremom, najbolje je kolač ostaviti u frižideru preko noći da se fino stegne. Nakon toga, isecite štanglice i uživajte u svakom zalogaju ovog ukusnog kolača. Rozen kolač sa čokoladom je idealan za posluženje na porodičnim okupljanjima ili posebnim prilikama, te će definitivno obradovati sve ljubitelje slatkiša.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading