RECEPT ZA PRAVE LESKOVAČKE PLJESKAVICE: Napravite ih kod kuće za tili čas, ODUŠEVIĆETE sve ukućane!
Ovaj recept će oduševiti sve vaše ukučane.
Leskovački roštilj je jedan od najpoznatijih specijaliteta jugoistočne Srbije i predstavlja pravu poslasticu za ljubitelje mesa. U nastavku vam otkrivamo recept za pripremu savršene leskovačke pljeskavice koju možete napraviti i u udobnosti svog doma.
Sastojci za savršenu pljeskavicu:
Da biste napravili autentičnu leskovačku pljeskavicu potrebno je sledeće:
- 300 g mlevene svinjetine
- 300 g mlevene junetine
- 150 g crnog luka
- 4 čena belog luka
- 1 kašika ljute tucane paprike
- biber
- so
Uz pljeskavicu se tradicionalno poslužuju:
- Lepinja
- Listovi zelene salate
- Ajvar
- Pavlaka
- Paradajz
- Crni luk
1. Mleveno meso pomešajte sa sitno naseckanim lukom, belim lukom i začinima po ukusu. Dobro izmešajte da se svi sastojci sjedine.
2. Oblikujte smesu u pljeskavice veličine dlana.
3. Pljeskavice pecite na roštilju ili u livenom tiganju sa obe strane dok ne dobiju primamljivu rumenu boju.
Uživajte u savršenom zalogaju
Presečene lepinje premažite ajvarom, a zatim preko njih stavite pavlaku. Na donju polovinu lepinje ređajte listove zelene salate, kolutove paradajza, crni luk i naravno - sočnu pljeskavicu.
Nadam se da ćete uživati u pripremi ovog ukusnog jela i da će vam ovaj recept približiti neodoljivi ukus tradicionalnog leskovačkog roštilja čak i kada niste u Leskovcu.
BONUS VIDEO:
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)