KROMPIRUŠA OD GOTOVIH KORA: Tri puta lepša od domaćeg testa, puna fila i sočna!
Sprema se za 20 minuta, a ispečena je za 40.
Pita krompiruša je odlična za doručak, ali i zanimljiv predlog za večeru. U nastavku pogledajte recept za krompirušu koja se jednostavno sprema, a mnogi će obožavati ovaj recept. Iako se koriste gotove kore, zbog toga neće biti manje ukusna.
Mnogi su oduševljeni receptom i tvrde da im je ovaj način olakšao pripremu za pitu sa krompirom.
Sastojci:
- 1,6 kg krompira
- pakovanje kora
- 2 srednja luka
- tepsija od 30 cm
- pola decilitra ulja
- 2 decilitra vode
- pola čaše kisele vode
Priprema:
Što se tiče nadeva, krompir ogulite, a luk isitnite nožem. Krompir narendajte na krupno rende. Nadev za krompirušu priprema se tako što stavite šerpu da se greje, a onda sipate ulje toliko da prekrije dno. Kada se ulje malo zagrejalo, dodate luk i dinstate ga. Nakon par minuta dodajte krompir da se lepo povežu luk, krompir i ulje. Nakon tri do četiri minuta dinstanja dodajte so. Ko voli biber neka sipa oko pola kašike. Nauljite pleh sa tri kašike ulja.
U činiji sjedinite dva decilitra vode i pola decilitra ulja. To vam je za premazivanje. Uzmite dve kore, nemojte ih odvajati, već namastite samo unutrašnju stranu. U jedan red stavljate krompir oko tri kašike na dva prsta od početka kora. Umotajte i spolja premažite još uljem i vodom. Urolajte u puž i stavite u sredinu tepsije. Ponavljate korake, samo sada ne pravite puža već rolnicu dodajete, odnosno nastavljate da ređate dok ne dobijete velikog puža u plehu.
Pitu prelijte sa oko pola čaše kisele vode i pokrijte aluminijumskom folijom da se tako peče. Peče se u rerni na 160 stepeni oko 40 minuta.
Prijatno!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)