NAJLAKŠI RECEPT ZA PITU SA JABUKAMA: Zamirisaće vam ceo komšiluk, svi će vam tražiti parče JOŠ!

Autor: M.O.

Lifestyle

26.03.2024

07:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako vam se ova verzija ne dopadne, u nastavku imate i stariju varijantu.

NAJLAKŠI RECEPT ZA PITU SA JABUKAMA: Zamirisaće vam ceo komšiluk, svi će vam tražiti parče JOŠ!

Foto: youtube/printscreen/ Deli Cuisine

Nema te osobe koja ne voli miris dobro poznate pite sa jabukama. Pita sa jabukama je omiljena poslastica koja uvek podseća na bakinu kuhinju i toplinu doma. Ovaj jednostavan recept će vam omogućiti da brzo i lako napravite ukusnu pitu koja će vas svojim mirisom i ukusom vratiti u detinjstvo.

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 4 jabuke
  • prstohvat soli
  • 1 kašičica vanile u prahu
  • 100 ml mleka
  • 65 g šećera
  • 45 ml ulja
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 80 g brašna
  • 30 g badema u listićima (opciono)
Republika

Foto: youtube/printscreen/ Deli Cuisine

Ovaj recept za pitu sa jabukama morate probati

Priprema:

Umutiti sastojke i dodati jabuke
U posudi umutite jaja i šećer, dodajte so, vanilu u prahu i mleko. Zatim umešajte ulje i prosejano brašno, dodajte prašak za pecivo i ostavite smesu sa strane. Oljuštite i iseckajte jabuke, dodajte ih u smesu zajedno sa listićima badema i dobro promešajte.

Pecite pitu sa jabukama

Izlijte smesu u okrugao pleh obložen pek papirom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 45-50 minuta. Po želji, možete je premazati džemom od kajsija kad se prohladi i posuti šećerom u prahu.

Pored ovog jednostavnog recepta, možete isprobati i nemačku pitu sa jabukama po receptu iz 1894. godine, što će dodatno obogatiti vaše kulinarsko iskustvo. 

Republika

Foto: youtube/printscreen/ Einfache Rezepte

Stari recept za pitu sa jabukama

Sastojci:

  • 100 g putera
  • 200 g šećera u prahu
  • 5 jaja
  • kora limuna
  • 250 g brašna

Za fil:

  • 4 jabuke
  • 3 jajeta
  • 250 g kisele pavlake
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašičica cimeta

Priprema: 

Puter umutite sa pola količine šećera u prahu, pa postepeno dodajte jaja. Posle svakog dodavanja umutite. Sipajte ostatak šećer i umutite, pa dodajte koru limuna i brašno. Sjedinite mikserom. Sipajte u pleh obložen pek papirom i poravnajte. Jabuke očistite i isecite na kriške, pa poređajte po testu. Kiselu pavlaku umutite sa jajima, šećerom i cimetom. Sipajte preko jabuka. Pecite na 180°C oko 35 minuta. 

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading