UŠTEDITE I SAMI NAPRAVITE SOJINO MLEKO: Za samo 100 DINARA, dobićete ČETIRI litra, a prosto se pravi!

Autor: REPUBLIKA/M.OGNJENOVIĆ

Lifestyle

26.03.2024

12:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vreme je da isprobate ovaj recept za sojino mleko.

UŠTEDITE I SAMI NAPRAVITE SOJINO MLEKO: Za samo 100 DINARA, dobićete ČETIRI litra, a prosto se pravi!

Foto: youtube/printscren/ Tulsi's Vegan Kitchen

Ako spadate u one koji ne mogu jedan dan da zamisle bez kafe sa mlekom ili volite prosto slatkiše koji sadrže isto, ne brinite jer možete da napravite lako i jednostavno sojino mleko. 

Sojino mleko se preporučuje ljudima koji su netolerantni na laktozu u kravljem mleku. Takođe se može koristiti za pripremu poslastica, čak i kada postite. Pravi se od samo 2 sastojka, a od ove količine dobićete 4 litra napitka.

Recept za sojino mleko 

Republika

Foto: youtube/printscren/ Tulsi's Vegan Kitchen

Ovaj jednostavan recept će vas sigurno oduševiti

Sastojci:

  • 500 g soje
  • voda

Priprema: 

Soju potopite u vodu preko noći. Vode sipajte tek onoliko da prekrije soju, ali imajte na umu da će soja povećati svoju zapreminu oko 3 puta. Sutradan soju procedite. Nakon toga je prelijte vrelom vodom na 10 ak sekundi kako bi omekšala. Procedite i ovu vodu.

U veću šerpu sipajte soju i vodu - na jednu šolju soje dodajte 3 šolje vode, dok ne potrošite soju. Nakon toga sve dobro ispasirajte. Kod korišćenja sprave za pasiranje dobija se pena. Kada ste smesu dobro ispasirali, stavite je na šporet. Mešajte neprekidno. Kod kuvanja se može desiti da se pena podiže, pa tada šerpu sklonite za trenutak sa vatre.

Zatim nastavite kuvanje uz neprekidno mešanje. Soju kuvajte oko 20 minuta. Pena treba da prestane da se stvara. Kada se to desi, skinite posudu sa vatre i ostavite da se ohladi. Kada se ohladi, sojino mleko sipajte u flaše, naravno, proceđeno. Od ove količine soje dobićete oko 4 litra mleka.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading