POSNO MEDENO SRCE RECEPT NA ČAŠE: Ova priprema je čudo, svaki zalogaj sve lepši i lepši!
Fil kroz sredinu sa istopljenom čokoladom i džemom, čini ovaj kolač znato lepšim.
Medeno srce je mnogima omiljeni kolač, a sada ćemo vam pokazati kako da pripremite posnu verziju, mnogo lepšu i kremastiju. Kroz sredinu kolača ide sočan fil od džema od kajsija i rendane čokolade, a na vrhu kolač je takođe obogaćen čokoladom, ali otopljenom. Recept je precizno objašnjen te ćete se lako snaći i napraviti ovu fantaziju ukusa.
Sastojci:
- 2 čaše brašna
- jedna i po velika kašika kakao praha
- 10 grama praška za pecivo
- 1 čaša šećera
- 1 i po čaša kisele vode
- 6 kašika džema od kajsija (velikih kašika) + 10 za vrh
- 1 vanilin šećer
- 2 kesice cimeta
- 100 mililitara ulja
- 100 grama tamne čokolade za fil + 100 grama za vrh
Priprema:
Prvo je potrebno da stavite rernu da se greje na 180 stepeni. Onda u činiju direktno prosejte dve čaše brašna. U sejalicu dodajte prašak za pecivo i kakao prah. Koristite istu čašu kao i za brašno, ali u drugu posudu sipajte veliku čašu šećera, i jednu i po čašu kisele vode. U tu posudu gde ste sipali kiselu vodu dodajte džem od kajsije i vanilin šećer. Sjedinite sve ručnom mutilicom, a tek onda dodajte suve sastojke i mešajte dok smesa ne postane ujednačena.
Potom sipajte i cimet i nastavite sve da mešate. Tek kada se sve sjedinilo dodajete ulje. Opet mešajte. U pleh stavite papir za pečenje. Izlijte smesu, ali samo polovinu. Kolač zagladite i stavite da se peče oko 12 minuta.
Dok se kolač peče u džem izrendate 100 grama posne čokolade. Kada izvadite kolač premažite ga džemom. Prelijte ga ostatkom smese. Vratite u rernu. Kada se ispekao otopite 100 grama čokolade i premažite vrh kolača time.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)